Διεθνή

Μαζική επίθεση για την «παράλυση του δικτύου των τρένων υψηλής ταχύτητας» στη Γαλλία

Μαζική επίθεση για την «παράλυση του δικτύου των τρένων υψηλής ταχύτητας» στη Γαλλία

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Μαζική επίθεση για την «παράλυση του δικτύου των τρένων υψηλής ταχύτητας» στη Γαλλία

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ στις «κακόβουλες ενέργειες» συμπεριλαμβανόνται και οι εμπρηστικές επιθέσεις που διατάραξαν το σύστημα μεταφορών, ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία SNCF

Το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της Γαλλίας επλήγη από «κακόβουλες ενέργειες».Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ στις «κακόβουλες ενέργειες» συμπεριλαμβανόνται και οι εμπρηστικές επιθέσεις που διατάραξαν το σύστημα μεταφορών, ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία SNCF, ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Επιτέθηκαν και παρέλυσαν τα γρήγορα τρένα της Γαλλίας, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

«Πρόκειται για μια μαζική επίθεση σε μεγάλη κλίμακα με στόχο την παράλυση του δικτύου TGV», είπε η SNCF στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι πολλά δρομολόγια θα πρέπει να ακυρωθούν και η κατάσταση θα διαρκέσει «τουλάχιστον όλο το Σαββατοκύριακο όσο γίνονται οι επισκευές».

«Η SNCF έπεσε θύμα πολλών ταυτόχρονων κακόβουλων ενεργειών κατά τη διάρκεια της νύχτας», δήλωσε ο εθνικός φορέας τρένων, προσθέτοντας ότι οι επιθέσεις επηρέασαν τις γραμμές του στην ανατολική και βορειοανατολική Γαλλία κοντά στις ακτές της χώρας στον Ατλαντικό.

«Οι εμπρηστικές επιθέσεις εκδηλώθηκαν για να βλάψουν τις εγκαταστάσεις μας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η κυκλοφορία στις πληγείσες γραμμές «διακόπηκε σε μεγάλο βαθμό». Τρένα εκτρέπονται σε άλλες γραμμές, «αλλά θα πρέπει να ακυρώσουμε έναν μεγάλο αριθμό δρομολογίων», ανέφερε η δήλωση. Η νοτιοανατολική γραμμή δεν επηρεάστηκε καθώς «απετράπη μια κακόβουλη πράξη».

Επηρεάζονται τα δρομολόγια των τρένων προς Βρετάνη και νοτιοδυτική Γαλλία

Η εμπρηστική επίθεση στον σταθμό Montparnasse εκδηλώθηκε γύρω στις 05:00 κοντά στο Courtalain (Eure-et-Loir), σε γραμμές που χρησιμοποιούν τρένα υψηλής ταχύτητας προς τη δυτική ακτή της Γαλλίας (και ορισμένες κεντρικές πόλεις).

Επηρεάζονται τα τρένα προς πόλεις όπως το Μπορντό, η Νάντη,η Τουλούζη, η Ρεν και η Βρέστη, όπως και τα δρομολόγια προς το Λε Μαν και το Τουρ από το Παρίσι, αλλά όχι τοπικές γραμμές από το Montparnasse προς τα προάστια του Παρισιού.

Η SNCF προέτρεψε τους επιβάτες να αναβάλουν τα ταξίδια τους και να μείνουν μακριά από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Οι επιθέσεις στο δίκτυο των τρένων υψηλής ταχύτητας στη Γαλλία εκδηλώθηκαν καθώς το Παρίσι ετοιμάζεται για την φαντασμαγορική τελετή έναρξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments