Διεθνή

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι θα δούμε στην Τελετή Έναρξης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι θα δούμε στην Τελετή Έναρξης
Απόψε στις 20:30.

Η Γαλλία απόψε (20:30 ώρα Ελλάδος) θέλει να καταπλήξει τον κόσμο με μια φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην καρδιά του Παρισιού.

Όπως και να ‘χει, δυστυχώς οι Αγώνες ξεκινούν και επίσημα σε ένα περιβάλλον ανησυχίας για την ασφάλεια καθώς βρισκόμαστε σε μια περίοδο αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων.

Περίπου 45.000 αστυνομικοί, 10.000 στρατιώτες και 2.000 ιδιωτικοί υπάλληλοι ασφαλείας θα φροντίσουν για την ασφάλεια της παρέλασης κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα, στις όχθες του και στα γύρω μνημεία.

Μια πομπή με φορτηγίδες θα οδηγήσει σχεδόν 7.000 αθλητές κατά μήκος του ποταμού, περνώντας από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του Παρισιού, ενώ περισσότεροι από 300.000 θεατές θα παρακολουθούν από τις όχθες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως από τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2021, έχουν ξεσπάσει πόλεμοι στην Ουκρανία και τη Γάζα και η Γαλλία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας – αν και αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή για την Τελετή Έναρξης ή τους Αγώνες.

Με drones, ραντάρ, Mirage 2000 και ελεύθερους σκοπευτές Στο πλαίσιο αυτής της τεράστιας επιχείρησης ασφαλείας, οι αρχές βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου, έθεσαν 155 άτομα υπό μέτρα επιτήρησης που περιορίζουν αυστηρά την κίνησή τους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ήρθαν εις γνώση του Reuters.

Στο μεταξύ, η αποστολή του Ισραήλ συνοδεύεται από special τακτικές μονάδες από και προς τα γήπεδα και τους παρέχεται 24ωρη προστασία καθ’ όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεκάδες παγκόσμιοι ηγέτες θα βρεθούν στο Παρίσι για την τελετή έναρξης, η οποία θα προστατεύεται από ελεύθερους σκοπευτές στις στέγες. Η κοίτη του Σηκουάνα έχει σαρωθεί για βόμβες και ο εναέριος χώρος του Παρισιού θα κλείσει.

Για τους Αγώνες γενικότερα, αεροπλάνα επιτήρησης ραντάρ και drones Reaper θα παρακολουθούν τοποθεσίες ειδικού ενδιαφέροντος από ψηλά και τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000 θα είναι σε ετοιμότητα για να αναχαιτίσουν αεροσκάφη που εκτρέπονται σε περιορισμένο εναέριο χώρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments