Διεθνή

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το δείπνο του Μακρόν στο Λούβρο – Οι ηχηρές απουσίες [vid]

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το δείπνο του Μακρόν στο Λούβρο – Οι ηχηρές απουσίες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: reuters//Ολυμπιακοί Αγώνες: Το δείπνο του Μακρόν στο Λούβρο - Οι ηχηρές απουσίες [vid]

Αρχηγοί κρατών από όλο τον κόσμο και προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας έλαβαν πρόσκληση από τον Εμανουέλ Μακρόν για ένα δείπνο κάτω από την πυραμίδα του Λούβρου την παραμονή του την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Λίγες ώρες πριν απο τη σημερινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι αρχηγοί κρατών από όλο τον κόσμο έδωσαν το παρών σε ένα λαμπερό ραντεβού κάτω από την πυραμίδα του Μουσείου του Λούβρου, προσκεκλημένοι του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Το γεύμα πριν από τους Ολυμπιακούς είναι παράδοση από τους Αγώνες του Σότσι το 2014, το μέγαρο των Ηλυσίων ωστόσο ήθελε να το μετατρέψει φέτος σε «διπλωματική στιγμή» .

Ο βραβευμένος σεφ

Το γλέντι «ενορχήστρωσε» ο βραβευμένος σεφ Alain Ducasse, ο οποίος είναι συνηθισμένος σε εκδηλώσεις κύρους: ετοίμασε μεταξύ άλλων τα γεύματα του Φρανσουά Ολάντ και του Σι Τζινπίνγκ στις Βερσαλλίες το 2014, του Εμανουέλ Μακρόν και του Βλαντιμίρ Πούτιν στο ίδιο μέρος το 2017 ή εκείνο μεταξύ των ζευγαριών Τραμπ και Μακρόν στον Πύργο του Άιφελ την ίδια χρονιά. Πριν από το δείπνο είχε διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής «Αθλητισμός και Βιώσιμη Ανάπτυξη» επίσης στο Λούβρο, η οποία είχε ως στόχο, σύμφωνα με τα Ηλύσια, να τονίσει «τη σημασία του αθλητισμού ως φορέα προόδου».

Μεταξύ των καλεσμένων σε αυτό το δείπνο, ο Εμανουέλ Μακρόν θα είχε, σύμφωνα με την εφημερίδα JDD, απορρίψει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Γκάμπριελ Ατάλ. Εάν και δεν έχει αποκαλυφθεί η ακριβής λίστα των καλεσμένων, σύμφωνα με τη Libération, υπήρχαν περίπου 500 καλεσμένοι. Τους διάφορους ηγέτες συνόδευαν προσωπικότητες του αθλητικού κόσμου, καθώς και επικεφαλής χορηγών Ολυμπιακών Αγώνων.

Αρχηγοί κρατών στη γαλλική πρωτεύουσα
Αν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είχε προσκληθεί, ο Κινέζος πρόεδρος είχε λάβει προσκλητήριο, αλλά προτίμησε να στείλει τον αντιπρόεδρό του Χαν Ζενγκ στην τελετή έναρξης, ο οποίος ήταν επίσης παρών και στο δείπνο. Επίσης εμφανίστηκαν η βασίλισσα Ματθίλδη και ο βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου, ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό και η σύζυγός του Σαρλίν, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ και η σύζυγός του, ηθοποιός Ζιλί Γκαγιέ και ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ισπανίας Φελίπε ΣΤ’ και Λετίσια και η πρώτη κυρία της Βραζιλίας, Ροζανγκέλα ντα Σίλβα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments