Οδηγός

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Aνοιξε και το ΟΠΣΥΔ

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Aνοιξε και το ΟΠΣΥΔ

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Aνοιξε και το ΟΠΣΥΔ

Προσοχή! Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί πρέπει να κάνουν δύο αιτήσεις για τους νέους πίνακες: μία στο ΑΣΕΠ και μία στο ΟΠΣΥΔ

Άνοιξε χτες. Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, η πλατφόρμα του ΑΣΕΠ προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση για τους νέους πίνακες αναπληρωτών με αριθμούς 1ΓΤ/2024 και 2ΓΔ/2024.

Σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 άνοιξε και το Ολοκληρωμένο Πληροφορικό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ), στο οποίο οι εκπαιδευτικοί πρέπει να μπουν και να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Προσοχή! Οι  υποψήφιοι εκπαιδευτικοί πρέπει να υποβάλουν δύο αιτήσεις:

  1. Ηλεκτρονική αίτηση στο ΑΣΕΠ
  2. Υποβολή δικαιολογητικών στο ΟΠΣΥΔ

Η αίτηση στο ΑΣΕΠ

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα πρέπει συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Πριν από την αίτηση θα πρέπει να έχουν εκδώσει παράβολο ύψους 3 ευρώ, του οποίου τον κωδικό πρέπει να συμπληρώσουν στην αίτηση τους.

Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων και στις δύο προκηρύξεις στο ΑΣΕΠ ξεκίνησε χτες σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου και και λήγει την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024 και ώρα 14:00 το μεσημέρι.

Η αίτηση στο ΟΠΣΥΔ

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί που θέλουν να εγγραφούν στους νέους πίνακες ΑΣΕΠ θα πρέπει

  • να δημιουργήσουν λογαριασμό (εφόσον δεν διαθέτουν) στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης (https://opsyd.sch.gr/)
  • να συμπληρώσουν/επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του ηλεκτρονικού φακέλου τους, υποβάλλοντας σχετικά αιτήματα επικαιροποίησης στοιχείων στο ΟΠΣΥΔ., μεταφορτώνοντας τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά.

Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτημάτων επικαιροποίησης/μεταφόρτωσης δικαιολογητικών ορίζεται από την Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 08:00 έως και τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 και ώρα 17:00

Οι ειδικότητες στους δύο νέους πίνακες

Οι δύο αυτές προκηρύξεις του ΑΣΕΠ αφορούν στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, εκπαιδευτικών που ανήκουν σε 65 κλάδο / ειδικότητες.

Πιο αναλυτικά:

  • Η προκήρυξη 1ΓΤ/2024 του ΑΣΕΠ αφορά στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, για τους κλάδους ΤΕ01 και ΤΕ02 καθώς και ανά μουσική ειδίκευση για τον κλάδο ΤΕ16, υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας ΤΕ.
  • Η προκήρυξη με αριθμό 2ΓΔ/2024 αφορά στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, για τους κλάδους ΔΕ01 και ΔΕ02, υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας ΔΕ.

Να σημειωθεί ότι από τους πίνακες που θα προκύψουν από τους προκηρύξεις αυτές το υπουργείο Παιδείας θα «αντλεί» αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όποτε χρειάζεται, για τα σχολεία όλης της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments