Οικονομία

Σκυλακάκης: 2 Αυγούστου θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την επιδότηση ρεύματος

Σκυλακάκης: 2 Αυγούστου θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την επιδότηση ρεύματος

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου "Ενίσχυση δικηγορικής ύλης, Ρυθμίσεις για τα κληρονομητήρια, τις αποδοχές και αποποιήσεις κληρονομιών, τις εγγραφές και τις εξαλείψεις συναινετικών προσημειώσεων υποθηκών και τις ένορκες βεβαιώσεις και για το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων και την πληρωμή των υποθέσεων νομικής βοήθειας", Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

''Παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες μία μεγάλη αυτοσυγκράτηση των παρόχων όσον αφορά τις τιμές και παρατηρείται και μία τάση αποκλιμάκωσης των τιμών, καθώς έχει πέσει η τιμή της χονδρικής'', ανέφερε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

«Οι ανακοινώσεις για τις τιμές και την επιδότηση των τιμολογίων ρεύματος για τον μήνα Αύγουστο θα γίνουν στις 2 Αυγούστου» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Και συνέχισε: «Παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες μία μεγάλη αυτοσυγκράτηση των παρόχων όσον αφορά τις τιμές και παρατηρείται και μία τάση αποκλιμάκωσης των τιμών, καθώς έχει πέσει η τιμή της χονδρικής».

Αναφορικά με την εκτίμηση της αγοράς, ο υπουργός είπε πως η εκτίμηση είναι ότι οι τιμές θα αποκλιμακωθούν.

«Εάν οι εκτιμήσεις πέσουν έξω, η κυβέρνηση έχει την ταχύτητα και τα αντανακλαστικά να αντιδράσει» σημείωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναφορικά με το αν θα συνεχιστεί η επιδότηση και μετά τον Αύγουστο.

«Θα πρέπει να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των χρημάτων σε περιοχές, όπου δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί το ρεύματος» είπε επίσης ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Το ζητούμενο δεν είναι να προχωρήσουμε σε αυξήσεις λογαριασμών σε αυτές τις περιοχές, αλλά να ενταθεί η πίεση για την εισπραξιμότητα των λογαριασμών».

Θεόδωρος Σκυλακάκης για λειψυδρία: ”Φτιάχνουμε μία στρατηγική και θα πάρουμε μέτρα το επόμενο διάστημα”

Στη συνέχεια, αναφορικά με τη λειψυδρία, ο κ. Σκυλακάκης επισήμανε πως υπάρχει «τεράστιος κίνδυνος», κυρίως στην ανατολική Ελλάδα, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

«Φτιάχνουμε μία στρατηγική και θα πάρουμε μέτρα το επόμενο διάστημα. Υπάρχει σε πολλές περιοχές απώλεια νερού που φτάνει μέχρι και το 50%, στα νησιά, πρέπει να στραφούμε προς την αφαλάτωση, γιατί ο υδροφόρος ορίζοντας από τη στιγμή που δεν βρέχει έχει πεπερασμένα όρια και χρειάζονται και μεταρρυθμίσεις στο πως οι δήμοι μεταχειρίζονται τα νερά» εξήγησε ο ίδιος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments