Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι γιατροί δεν εφαρμόζουν την απόφαση του ΠΙΣ [pic]

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι γιατροί δεν εφαρμόζουν την απόφαση του ΠΙΣ [pic]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Οι γιατροί δεν εφαρμόζουν την απόφαση του ΠΙΣ

Ιδιώτες παθολόγοι παρέχουν εφημερίες και στην Κω

Οι ιδιώτες γιατροί δεν φαίνεται να ακολουθούν την απόφαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, σύμφωνα με όσα ανέφερε προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακριβέστερα, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ, ο υπουργός Υγείας ενημερώνει πως από την ενημέρωση της ΗΔΙΚΑ το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης δείχνει μία συνηθισμένη δραστηριότητα, γεγονός που αποδεικνύει ότι στην μεγάλη τους πλειοψηφία οι ιδιώτες ιατροί δεν ακολούθησαν τις εκκλήσεις για αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

«Η αποχή αυτή, εάν είχε επιτύχει, θα προκαλούσε τεράστια αναστάτωση και ταλαιπωρία στους ασθενείς που από την υπεύθυνη στάση των ιδιωτών ιατρών σήμερα τελικά αποφεύχθηκε», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Την ίδια στιγμή, ιδιώτες γιατροί προσέρχονται στο νοσοκομείο της Κω για να παράσχουν εθελοντικό εφημεριακό έργο.

Πιο αναλυτικά, όπως σημειώνει ο υπουργός Υγείας, «τρεις ιδιώτες παθολόγοι δέχθηκαν να βοηθήσουν στις εφημερίες του Νοσοκομείου. Μετά από αυτή τους την απόφαση, για την οποία δημοσίως και από καρδιάς τους ευχαριστώ, ούτε πλέον στην Κω θα υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα ώστε να χρειαστεί η εφαρμογή της επίμαχης διατάξεως που προκάλεσε όλη την διαμάχη».

Και οι δύο ειδήσεις αποδεικνύουν ότι,  μαζί και με συνεννόηση, όλα τα δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζονται από την πανευρωπαϊκή έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν.

«Το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να φτιάξουμε το νέο ΕΣΥ για να παρέχουμε στους συμπολίτες μας τις ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας που και θέλουν αλλά και δικαιούνται», σημειώνει χαρακτηριστικά και εμφανώς ικανοποιημένος ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments