Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Πράξη εχθρική προς τους ασθενείς η απόφαση του ΠΙΣ

Άδωνις Γεωργιάδης: Πράξη εχθρική προς τους ασθενείς η απόφαση του ΠΙΣ

Πηγή Φωτογραφίας: εύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων", Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι ιδιώτες γιατροί ανταποκρίνονται στην πρόσκλησή μας

«Σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας λήξαμε τις εκκρεμότητες ως προς τις εφημερίες πλην της νήσου Κω», τόνισε προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με την πρόσφατη απόφαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ο Άδωνις σημείωσε πως «πράγματι, ο ΠΙΣ εξέδωσε ανακοίνωση για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Το βράδυ, θα σας πω πόσες συνταγές άυλες θα γραφούν σήμερα. Το μέτρημα της ταλαιπωρίας θα γίνει το βράδυ. Η απόφαση του ΠΙΣ είναι μια πολύ απαράδεκτη απόφαση. Αν έχει επιτυχία, θα ταλαιπωρήσει αφάνταστα τους πολίτες. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ακραία πράξη, πράξη εχθρική προς τους ασθενείς. 

Αυτή τη στιγμή, μπορώ να πω ότι λήξαμε τις εκκρεμότητες σε όλη την Ελλάδα. Όλα τα νοσοκομεία έχουν προσέλευση ιδιωτών γιατρών, που μπήκαν στις εφημερίες. Μοναδική εξαίρεση σε όλη την Ελλάδα είναι η νήσος Κως. Στην Κω το νοσοκομείο δεν έχει κανένα παθολόγος, τη στιγμή που γύρω από το νοσοκομείο λειτουργούν ιδιωτικά εννέα παθολόγοι».

Μιλώντας για την  περίπτωση των αποσπάσεων, ο Ά. Γεωργιάδης τόνισε πως «μέσω της ΔΥΠΕ, κάνουμε αποσπάσεις και με το νόμο που ψηφίζουμε, δίνουμε επιπλέον 2.100 ευρώ το μήνα. Όλη η υπόλοιπη Ελλάδα βρίσκει λύσεις και δεν βρίσκει λύση η Κως, το νησί του Ιπποκράτη. Και ως προς την επίταξη, αυτή είναι ένας όρος που δεν χρησιμοποιούμε. Όταν το κράτος δεν έχει καμιά άλλη λύση, υπάρχει η διάταξη, η οποία ενεργοποιείται. Όμως, δεν θα χρειαστεί να κάνουμε καμιά υποχρεωτικότητα. Ήδη ιδιώτες γιατροί δηλώνουν έτοιμοι να παράσχουν εθελοντικό εφημεριακό έργο. 

Ως προς την Λέρο, αυτή είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από άλλα νησιά. Σε κάθε περίπτωση, χωρίς παθολόγο, δεν υπάρχει εφημερία. Ο παθολόγος θα πει ότι ο ασθενής πρέπει να πάει στον καρδιολόγο, στον γαστρεντερολόγο κ.λπ. Και μιλάμε για μια εφημερία το μήνα για ένα χρονικό διάνυσμα τεσσάρων μηνών», ολοκλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments