Πολιτική

Άδωνις: Νέα χειρουργεία και κεντρική αποστείρωση στο Γ.Ν. Νικαίας «Άγιος Παντελεήμων

Άδωνις: Νέα χειρουργεία και κεντρική αποστείρωση στο Γ.Ν. Νικαίας «Άγιος Παντελεήμων
Άδωνις: Η αναβάθμιση του ΕΣΥ βασική μου προτεραιότητα

Στην υπογραφή σύμβασης για τη δημιουργία νέων χειρουργείων και κεντρικής αποστείρωσης στο Γ.Ν. Νίκαιας «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» προέβη ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, ο υπουργός Υγείας παρέστη σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, στην υπογραφή σύμβασης έργου, ύψους 7.2 εκατομμυρίων ευρώ, για τη δημιουργία νέων χειρουργείων και κεντρικής αποστείρωσης στο Γ.Ν. Νίκαιας «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ». Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστος Ροϊλός και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας «ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.», παρουσία του τεχνικού διευθυντή της 2ης ΔΥΠΕ, Δημήτρη Καραγιώργη και στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ που απαρτίζουν την αρμόδια ομάδα έργου, με project manager τον Ευάγγελο Μανόλη.

Το αντικείμενο του έργου αφορά στη μελέτη και κατασκευή όλων των απαραίτητων οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών για την προσθήκη δύο (2) ορόφων, στο υπάρχον ισόγειο (με 3 υπόγεια) κτίριο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.), για τη δημιουργία νέων χειρουργείων και κεντρικής αποστείρωσης στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ».

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως «η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι στις βασικές μου προτεραιότητες, όπως έχω πει από την πρώτη μέρα της νέας μου θητείας στο Υπουργείο Υγείας. Αυτή τη φορά προχωράμε στην προσθήκη 2 ορόφων νοσοκομείου και στη δημιουργία επιπλέον χειρουργικών αιθουσών σε ένα από τα πιο μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας. Χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης και τη σημαντική συμβολή του ΤΑΙΠΕΔ, το ΕΣΥ εισέρχεται σε μία νέα εποχή παροχής ποιοτικότερων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης προς τους πολίτες και είμαι πολύ περήφανος για ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments