Πολιτική

Άδωνις σε Κωνσταντοπούλου: Πάψτε να διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου για Ισραήλ – Χαμάς

Άδωνις σε Κωνσταντοπούλου: Πάψτε να διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου για Ισραήλ – Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Να έχετε την ίδια ευαισθησία για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως εθνικότητας»

«Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει κάθε δικαίωμα να διαφωνεί μαζί μου πολιτικά, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαστρεβλώνει τις δηλώσεις μου», τόνισε προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο ειδικά, λαμβάνοντας τον λόγο στο Κοινοβούλιο για την εθνική αρχή αρχή ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ο υπουργός Υγείας στράφηκε προς την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, προς την οποία επισήμανε πως «η κ. Κωνσταντοπούλου δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαστρεβλώνει τις δικές μου απόψεις. Είπατε ότι εγώ πήγα στο Ισραήλ και ότι εγώ είπα πως τους έκαναν καλά και αυτό το συνδέσατε με τους βομβαρδισμούς παιδιατρικών νοσοκομείων κ.λπ. Δεν είπα ποτέ στη ζωή μου ότι κάνει καλά κάποιος που σκοτώνει παιδιά. Αυτό που είπα είναι ότι καλά κάνουν και πολεμούν εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς. Μάλλον διέλαθε της προσοχής σας ότι κατά το τρομοκρατικό χτύπημα από τη Χαμάς θανατώθηκαν πολλά παιδιά Ισραηλινών πολιτών. Άρα, λοιπόν, μη διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου! Και να έχετε την ίδια ευαισθησία για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους!».

Μιλώντας, επίσης, για την εθνική αρχή υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως «ο κ. Γεώργιος Πάντος ήταν ήδη μέλος από το 2021. Κανένα μέλος της αρχής, κανένας εμπλεκόμενος στην αρχή δεν έθεσε από το 2021 έως σήμερα ζήτημα κωλύματος του κ. Πάντου για συμμετοχή στην αρχή. Για να φτιάξεις μια τέτοια αρχή, θα πάρεις ανθρώπους που θα έχουν μια σχέση με το αντικείμενο. Άρα, κάποιοι άνθρωποι θα έχουν παραγάγει ιδιωτικό έργο. Δεν είναι δυνατό να φτιάξει κάποιος εκ παρθενογενέσεως ανθρώπους, γιατί τότε, θα ήταν άχρηστοι για τη δουλειά. Το αν υπάρχει κώλυμα για τον κύριο Πάντο κρίνεται από την ίδια την αρχή και το εποπτικό της συμβούλιο, σε ειδική συνεδρίαση και χωρίς τη συμμετοχή του κρινομένου προσώπου. Όπως δεν είχε κώλυμα από το 2021 έως το 2024, έτσι ο κ. Πάντος δεν έχει κώλυμα ούτε και σήμερα. Κι εμείς δεν αισθανόμαστε ότι ο κ. Πάντος έχει κάποιο κώλυμα. Θέλω να σας συγχαρώ κύριε Πάντο. Δεχθήκατε να έχετε αυξημένα καθήκοντα. Είστε καθηγητής πανεπιστημίου. Δεν είχατε ανάγκη να δεχθείτε τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της εθνικής αρχής ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Δεχθήκατε να μπείτε σε αυτή τη «φασαρία».

Αναφερόμενος, τέλος, στο ζήτημα της κ. Κατερίνας Φουντεδάκη, το οποίο ανακίνησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως «η κυρία Κωνσταντοπούλου ανακίνησε το ζήτημα με το γνωστό της στόμφο. Θα ήταν εξαιρετικά άκομψο και αγενές την ώρα που προτείνουμε τρεις ανθρώπους να εξηγήσουμε γιατί δεν προτείνουμε κάποιους άλλους. Υπό αυτή την έννοια, ακολούθησα αυτή τη σειρά των γεγονότων. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Η αρχή έχει ήδη λήξει τη θητεία της εδώ και αρκετό καιρό. Λόγω της αναβολής έχουμε χάσει και άλλον καιρό. Δεν μπορούμε να μείνουμε για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς αρχή. Θεώρησα σκόπιμο να μη χάσουμε και τον Αύγουστο. Δεν νομίζω πως έχουμε κάνει κάποιο λάθος.

Ως προς την κ. Κατερίνα Φουντεδάκη, την τιμώ και τη σέβομαι πάρα πολύ. Είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου και έχει μια μακρά σταδιοδρομία. Γιατί αποφάσισα και εγώ να εισηγηθώ την αλλαγή; Διότι είχε αρχίσει να προκαλείται πράγματι και λόγω απόψεων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πολιτικό ζήτημα. Και η άποψή μου ως υπουργού Υγείας είναι ότι τα πρόσωπα που στελεχώνουν την αρχή πρέπει να εξαιρούνται των πολιτικών αντεγκλήσεων. Η αρχή αυτή δεν πρέπει να έχει πολιτικό πρόσημο. Η αρχή αυτή πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτερη. Δεν είναι δουλειά της αρχής να εμπλέκεται σε ζητήματα πολιτικά. Άρα, λοιπόν, δεν θα ήθελα επ’ ουδενί η δουλειά της αρχής για τα επόμενα χρόνια να επικεντρώνεται στο αν συμπαθούν ή συμπαθούν, συμφωνούν ή δεν συμφωνούν με τις απόψεις της εκάστοτε προέδρου. Αυτό δεν είναι προσωπικό ζήτημα με την κυρία Φουντεδάκη. Θεώρησα όμως και αυτό εισηγήθηκα στον πρωθυπουργό ότι θα ήταν κρίμα όλη η δουλειά της αρχής να μπαίνει κάθε φορά στο μικροσκόπιο μιας πολιτικής αντιπαράθεσης. Νομίζω ότι, αν το σκεφτείτε ψύχραιμα, κάτι τέτοιο θα λειτουργούσε σε βάρος της αρχής και του έργου της.

Και η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να αλλάξει τους διαφωνούντες βουλευτές και να βάλει άλλους. Δηλαδή, μια κυβέρνηση δεν πρέπει να ακούει τις αντιδράσεις της Βουλής; Αν δεν ακούμε τη Βουλή, κατηγορούμαστε ότι είμαστε αυταρχικοί. Αν ακούμε τη Βουλή, η κυβέρνηση κατηγορείται και πάλι. Είναι απολύτως προφανές πως η σχέση κυβέρνησης – Βουλής είναι διαδραστική και αυτό είναι όχι μόνο θεμιτό, αλλά και επιβεβλημένο. Οι κυβερνήσεις πρέπει να αντιλαμβάνονται τα μηνύματα του Κοινοβουλίου», ολοκλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments