Πολιτική

Άδωνις: Τα δάκρυα της Λινού έσωσαν την τιμή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι του Πολάκη [pics+vid]

Άδωνις: Τα δάκρυα της Λινού έσωσαν την τιμή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι του Πολάκη [pics+vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου/ eurokinissi

Άδωνις: Πλήρης δικαίωση της πολιτικής μας για τις εφημερίες

«Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει το χθεσινό επαίσχυντο bullying του Πολάκη», υπογραμμίζει, ανάμεσα στα άλλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας τοποθετείται για τη χθεσινή χυδαία επίθεση του Παύλου Πολάκη εναντίον της κ. Νατάσας Πετρούνια και εκφράζει την ικανοποίησή του για τη θετική ανταπόκριση των ιδιωτών ιατρών στην παροχή εθελοντικού εφημεριακού έργου.

Αναλυτικότερα, αναφερόμενος στο χθεσινό περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει ότι «ήταν ένα πολύ βαρύ περιστατικό. Ενέχουμε ουσιαστικά τη θέση του εργοδότη, εμείς οι βουλευτές, με τόπο εργασίας τη Βουλή και με εργαζόμενους υπαλλήλους και συνεργάτες. Αυτό που έκανε ο Πολάκης είναι το αρχέτυπο του bullying στον εργαζόμενο, δεδομένου ότι η κ. Νατάσα Πετρούλια είναι συνεργάτις μου. Ο Πολάκης επιτέθηκε με τέτοιο τρόπου που η εργαζόμενη βάζει τα κλάματα, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Τα δάκρυα της Λινού έσωσαν την τιμή του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έσωσαν και την τιμή του Πολάκη. Χαίρομαι για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Πολάκης μου είχε επιτεθεί, επί ένα δεκάλεπτο. Εμένα μου ξέφυγε εκείνο το «ουστ». Την επόμενη μέρα, πήρα το λόγο και ζήτησα συγγνώμη για το «ουστ». Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να ξεφύγει ένας άνθρωπος, αλλά χρειάζεται αυτογνωσία και σύνεση.

Αυτό που με εντυπωσίασε στον κύριο Πολάκη είναι ότι μετά από όλα αυτά, δεν ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι του την είχαν στημένη οι κ.κ. Λινού και Πετρούνια. Ο κ. Πολάκης είχε έρθει για καυγά. Η κ. Πετρούλια είναι δικηγόρος, που δουλεύει για τη νομοτεχνική επεξεργασία των κειμένων. Η κ. Πετρούλια μού είπε πως ο Πολάκης ήταν έτοιμος για καυγά. Ο Πολάκης δεν με είδε και ξέσπασε στη συνεργάτιδά μου. Έλειπα και τα έβαλε μαζί της. 

Δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί να πει κάποιος «δεν μου αρέσει η φάτσα σου». Το ότι δεν μου αρέσει η φάτσα σου το έχουμε αφήσει πίσω σαν κοινωνία.  Η κ. Πετρούλια είναι μια κυρία με μεγάλη σταδιοδρομία στη δικηγορία. Έχει δώσει μάχες κατά του bullying. Πολιτικά, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, από τον χώρο του σοσιαλισμού. Δεν είναι πολιτική φίλη.  Η κ. Πετρούλια βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να συνέλθει μετά τη χυδαία επίθεση.

Προσωπικά χάνω από τη σύγκρουσή μου με τον Πολάκη. Μίλησα με την κ. Λινού και την ευχαρίστησα για τη βοήθειά της στη συνεργάτιδά μου. Ο Πολάκης λέει συνωμοσιολογίες. Ο Πολάκης είναι βυθισμένος σε μια διαρκή συνωμοσιολογία. Σε λίγο θα στοχοποιήσει τους Τσίπρα και Κασσελάκη. Είναι μια βαριά περίπτωση σε αυτά τα θέματα. Αισθάνεται ότι είναι ο μόνος τίμιος μεταξύ διεφθαρμένων.

Φαντάζομαι ότι η διαδικασία διαγραφής από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο δύσκολη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Πολάκης θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως η κοινωνία θα τους σιχαθεί. Αν δεν τον διαγράψουν και από το κόμμα, θα είναι και οι ίδιοι συνένοχοι και θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα στα μάτια της κοινής γνώμης.  Τη συμπεριφορά του Πολάκη την καταδίκασαν σχεδόν οι μισοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι αδιανόητο να κατέβει εκ νέου υποψήφιος με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ήταν η Βουλή επιχείρηση, θα είχε επιβληθεί μεγάλο πρόστιμο. Και ασφαλώς, η ανθρώπινη αντίδραση της κ. Λινού την τιμά. Δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδέψει την κοινή γνώμη, θα το πληρώσει ακριβά».

«Ευχαριστώ τους γιατρούς που ανταποκρίθηκαν για εθελοντικές εφημερίες»

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε για τις εφημερίες των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ και απάντησε, λέγοντας πως «η πρωτοβουλία του υπουργείου για τις εφημερίες έχει απολύτως δικαιωθεί. Όλα τα κενά καλύφθηκαν με την πρωτοβουλία μας. Έχουμε ήδη πετύχει το στόχο μας. Ευχαριστώ από καρδιάς τους γιατρούς που έσπευσαν να ανταποκριθούν. Ωστόσο, έχουμε δυο αρνητικές εξαιρέσεις.

Η μία είναι η Κως. Στην Κω υπάρχει το δημόσιο νοσοκομείο, το οποίο λειτουργεί χωρίς παθολόγο. Γύρω από το νοσοκομείο, λειτουργούν εννιά ιδιώτες ιατροί. Ελπίζω ότι κάποιοι εξ αυτών θα κινητοποιηθούν.

Η άλλη εξαίρεση είναι η πολύ σκληρή αντίδραση των συνδικαλιστών, με κυριότερη αυτή του ΠΙΣ. Και ο Εξαδάκτυλος εκλέχθηκε πρόεδρος και με την ψήφο του κ. Βαρνάβα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι μια ευθέως ανάλογη απειλή, όπως λέγεται. Εμείς μιλάμε για εννέα γιατρούς στην Κω. Ο ΠΙΣ μιλάει για διακοπή συνταγογράφησης για 11 εκατομμύρια Έλληνες. Είναι μια συνδικαλιστική αντίδραση. Εμείς θα δούμε πόσοι γιατροί θα συμμετάσχουν και μπορούμε να μάθουμε ηλεκτρονικά τον ακριβή αριθμό των γιατρών. Και η έγχαρτη συνταγή σημαίνει ότι ο πολίτης πρέπει να πάει στο δημόσιο νοσοκομείο ή να πληρώσει όλο το αντίτιμο. Αυτή η ακραία συνδικαλιστική αντίδραση θα έχει μηδενική συμμετοχή.

Έφερα μια σειρά άρθρων στη Βουλή. Έφερα μια δέσμη μεταρρυθμίσεων, ένα πλέγμα πολιτικής. Ακροτελεύτιο άρθρο είναι η εθελοντική εφημερία. Δεν θα εκδώσω την υπουργική απόφαση, γιατί στην πράξη οι ιδιώτες γιατροί ανταποκρίνονται θετικά στην πρόσκλησή μου. 

Ο κ. Βαρνάβας είπε πως εγώ είμαι απαξιωτικός απέναντι στους γιατρούς. Χρησιμοποιεί, δε, την κοπή μιας πίτας. Δηλαδή, θα ταλαιπωρήσει 11 εκατομμύρια πολίτες για μια πίτα;», διερωτήθηκε ρητορικά, κλείνοντας, ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments