Πολιτική

Βουλή: Τέλος ο Πολάκης από τις Επιτροπές – Ο ΣΥΡΙΖΑ τον αντικατέστησε [vid]

Βουλή: Τέλος ο Πολάκης από τις Επιτροπές – Ο ΣΥΡΙΖΑ τον αντικατέστησε [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [371009] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η αξιωματική αντιπολίτευση αντικατέστησε τον βουλευτή Χανίων, μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων με τον Γιώργο Καραμέρο και στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με τον Πέτρο Παππά

Στην αντικατάσταση του Παύλου Πολάκη από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές στις οποίες συμμετείχε προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αντικατέστησε τον βουλευτή Χανίων, μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων με τον Γιώργο Καραμέρο και στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με τον Πέτρο Παππά.

Ο κ. Πολάκης έχει δικαίωμα να συμμετέχει στις επιτροπές ως ανεξάρτητος βουλευτής και θα παραμένει μέλος της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, ωστόσο δεν ανακοινώνεται ακόμα επίσημα καθώς θα πρέπει να προστεθεί ένας ακόμα από την ΝΔ προκειμένου να μη χαθεί η πλειοψηφία. Στην επιτροπή Θεσμών ωστόσο, ο κ. Πολάκης δεν θα μπορεί να παραστεί καθώς σε αυτή δεν συμμετάσχουν ανεξάρτητοι.

Κυριάρχησε το θέμα Πολάκη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων

Το θέμα Πολάκη πάντως κυριάρχησε και στην συνεδρίαση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων (εκεί που συνέβη η χυδαία επίθεση) με τον πρόεδρο Γιώργο Στύλιο να δηλώνει: «Συμπεριφορές που έχουν σκοπό μόνο να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας δεν έχουν θέση εδώ. Χθες υπήρξε ένα επεισόδιο το οποίο απάδει των κοινοβουλευτικών ηθών. Μια προσωπική επίθεση, σε ύφος και ήθος, που δεν αρμόζει στο ρόλο και τη συμπεριφορά που οφείλει να επιδεικνύει ο Έλληνας βουλευτής. Η καταδίκη του περιστατικού από όλα τα κόμματα, αν και αυτονόητη, ευτυχώς , υπήρξε άμεση και χωρίς αστερίσκους», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και πρόσθεσε: «Όσοι ήσασταν παρόντες, διαπιστώσατε ότι έσπευσα να επαναφέρω στην τάξη τον συνάδελφο που προχώρησε σε αυτή την απρεπή επίθεση, την ίδια ακριβώς στιγμή. Θέλω να σας ζητήσω σεβασμό στον κανονισμό και στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Το προεδρείο είναι εδώ για να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία και το διάλογο και θα σας καλέσω να τηρήσουμε τα αυτονόητα».

Ο Ανδρέας Παναγιώτοπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε πως θα πρέπει «να είμαστε ίσοι απέναντι σε όλους» με αφορμή το «ουστ» που είχε απευθύνει ο Γεωργιάδης στον κ. Πολάκη.

«Είναι καταδικαστέα απολύτως η συμπεριφορά. Αυτά που έγιναν δεν είναι μπούλινγκ αλλά μόμπινγκ γιατί αυτός που επιτέθηκε είναι σε θέση ισχύος. Άτυχες στιγμές υπάρχουν για όλους η συγνώμη εμπεριέχει και μεγαλοσύνη που δεν μπορεί να ζητά άλλος για λογαριασμό δικό σου. Λυπάμαι που έγινε αυτό”, είπε η Ευ. Λιακούλη από το ΠΑΣΟΚ με τον Γ. Λαμπρούλη από το ΚΚΕ να επισημαίνει: «Καταδικάζουμε το γεγονός. Όλοι μπορούμε να συμβάλουμε για να μην υπάρξουν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments