Πολιτική

Κασσελάκης: Θα προχωρήσει στην πλήρη διαγραφή του Πολάκη;

Κασσελάκης: Θα προχωρήσει στην πλήρη διαγραφή του Πολάκη;

Πηγή Φωτογραφίας: [363259] ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Εκτός Κ.Ο. αλλά εντός ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος, πάντως, διατηρεί ερείσματα στη βάση και στα όργανα του κόμματος.

Μπορεί ο Παύλος Πολάκης από χθες το απόγευμα να μην ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όμως ο Χανιώτης βουλευτής παραμένει μέλος και στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό έσπευσε να διαμηνύσει ο ίδιος σε ανάρτησή του το βράδυ της Πέμπτης στην οποία υπέγραφε ως «βουλευτής Χανίων, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». Αυτό, κατά πληροφορίες, βεβαίωσε σε δήλωσή του και ο Στέφανος Κασσελάκης μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προς το παρόν, η αποχώρηση του Πολάκη μπορεί να χαρακτηριστεί ως μερική. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας διατηρεί ακόμα υποστηρικτές εντός της Κ.Ο. του κόμματος και η επίδρασή του στη βάση παραμένει σημαντική, κυρίως μέσω των δραστηριοτήτων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, η ομάδα του στην Κεντρική Επιτροπή μπορεί να διαδραματίσει ρυθμιστικό ρόλο σε εσωκομματικές διαμάχες, παρά το γεγονός ότι δεν έχει τη μαζικότητα μιας οργανωμένης τάσης.

Γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε την “κόκκινη κάρτα” αποχώρησης από την Κ.Ο. στον Κρητικό βουλευτή, παρά τη λεκτική επίθεσή του προς τη Μαρία Συρεγγέλα λίγες ημέρες πριν, χωρίς να υπάρξουν συνέπειες; Κάποιοι πιστεύουν ότι με αυτή την κίνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι δεν θα διστάσει να λάβει δραστικά μέτρα ακόμη και κατά προσώπων που τον έχουν στηρίξει στο παρελθόν. Στέλεχος του κόμματος εξήγησε ότι ο Κασσελάκης αντιδρά ταυτόχρονα σε αντιδράσεις ενόψει του επικείμενου συνεδρίου, στο οποίο επιθυμεί να προωθήσει σημαντικές αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία του κόμματος.

«Δεν υπάρχει χώρος για τακτικισμούς και ατομικές ατζέντες… Και ανάμεσά μας δεν υπάρχει κάποιος αλάνθαστος, αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει και κανένας δόλιος», ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε χθες κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, «φωτογραφίζοντας» τον Παύλο Πολάκη χωρίς να τον κατονομάζει, αλλά και στέλνοντας ένα ευρύτερο εσωκομματικό μήνυμα.

Η επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα αντιμετωπίσει τη ρήξη με τον πρώην υποστηρικτή του πρέπει να αποδειχθεί κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του φθινοπώρου, είτε θα επιλέξει την “κλιμάκωση” είτε τη λογική του κατευνασμού.

Από την άλλη, ο βουλευτής Χανίων έχει δηλώσει ότι δεν θα χαρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε σε πρώην ούτε σε νυν και έχει επικρίνει την Αθηνά Λινού, χαρακτηρίζοντας την ως “στήσιμο με ψεύτικα δάκρυα”. Η ρητορική Πολάκη θεωρείται απρόβλεπτη, σύμφωνα με την πλειοψηφία των κομματικών στελεχών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments