Πολιτική

Πολάκης: “Κινούμενη βόμβα” για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την διαγραφή

Πολάκης: “Κινούμενη βόμβα” για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την διαγραφή

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Πιθανολογείται η επιστροφή του στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν κατακαθίσει η σκόνη.

Όταν κατακαθίσει η σκόνη, αργά ή γρήγορα, ο Παύλος Πολάκης θα επιστρέψει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Και τότε θα είναι περισσότερο ενισχυμένος από κάθε άλλη φορά. Θα τους κουνήσει το δάχτυλο με νόημα και θα τους υπενθυμίσει ότι εκπροσωπεί μια ισχυρή τάση στο κόμμα, αν όχι τόσο σε επίπεδο στελεχών, σίγουρα στους ψηφοφόρους, οι οποίοι, εθισμένοι στον λαϊκιστικό λόγο και στη μετατροπή της οργής σε πολιτική συμπεριφορά, που μάλιστα χαρακτηρίζουν «αντισυστημική», βρίσκουν στον αψύ Κρητικό όλα τα στοιχεία με τα οποία οι ίδιοι ερμηνεύουν τα γεγονότα.

Επιπλέον, ο Πολάκης παραμένει πιστός στο ΣΥΡΙΖΑ και σε μεγάλο βαθμό αντιπροσωπεύει την “βαθιά ψυχή” της παράταξης, όπως τον περιγράφουν ο ίδιος και οι οπαδοί του.

Ο πολακισμός δεν είναι κάτι καινούργιο στην πολιτική σκηνή. Έχει ρίζες στο εκλογικό σώμα και υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλά κόμματα έχουν παρόμοιους “Πολάκηδες”, ακόμα και στη Νέα Δημοκρατία, η οποία επισήμως κατακεραυνώνει τον “πολακισμό”.

Ο πολακισμός αντιπροσωπεύει τη νέα μορφή του “αυριανισμού”, που επικράτησε στη χώρα για πολλά χρόνια. Ξεκινώντας από μια δημοσιογραφική σχολή που θεωρούσε ότι λέει τα πράγματα όπως είναι, αγαπούσε τον λαϊκισμό και τον δημαγωγικό λόγο, αποκαλύπτοντας συχνά σκάνδαλα (μερικές φορές με βάση). Σύντομα, εξελίχθηκε σε μια σχολή πολιτικής συμπεριφοράς, με πολλά επιφανή στελέχη του πρώην ΠΑΣΟΚ να τον υιοθετούν στην καθημερινή τους ομιλία. Με την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ κατά τα χρόνια της κρίσης, ο πολακισμός μεταφέρθηκε στον δεύτερο.

Αν και ο πολακισμός παρουσιάζεται ως προοδευτική πολιτική ιδεολογία, στην πραγματικότητα αποτελεί μια συντηρητική συμπεριφορά. Αναπαράγει ιδέες της αριστεράς χωρίς την αντίστοιχη ηθική τους και τις προωθεί σε έναν κόσμο που είναι έτοιμος να τις αποδεχτεί ως μοναδικές αλήθειες. Ο δημαγωγικός λόγος, ο μεσσιανισμός, ο επιφανειακός τρόπος ερμηνείας των γεγονότων και ο λόγος που απευθύνεται στο ένστικτο αντί για το επιχείρημα είναι τα βασικά στοιχεία του πολακισμού.

Ο Πολάκης θα επιστρέψει επειδή, μαζί με τον Νίκο Παππά, βοήθησε στην εκλογή του Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, ο Κασσελάκης τον χρειάζεται και αυτός τον αγαπά, όπως δήλωσε. Οι δεσμοί αυτοί είναι δύσκολο να διαλυθούν με μια απόφαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments