Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Εκρηκτικό κλίμα εν μέσω θέρους

ΣΥΡΙΖΑ: Εκρηκτικό κλίμα εν μέσω θέρους

Πηγή Φωτογραφίας: [371009] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Διαλυτικές τάσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρά τις περιττές εντάσεις που πάντα αποτελούσαν μέρος του DNA του ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνέβη με την πρόσφατη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την Κ.Ο., το κόμμα κατάφερνε να τις υπερβαίνει με τους μηχανισμούς που είχε αναπτύξει με τα χρόνια. Οι παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα ήταν επίσης καθοριστικές. Κανείς δεν περίμενε ότι η τεχνική συζήτηση στην ΚΟΕΣ θα έφερνε το ΣΥΡΙΖΑ ακόμα πιο κοντά στον κίνδυνο που φοβούνται πολλοί στην αντιπολίτευση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, που εμφανίστηκε ενωτικός στην Πολιτική Γραμματεία, φαίνεται πως έχει αλλάξει στάση και ακολουθεί μια πιο αποφασιστική γραμμή έναντι των εσωκομματικών κριτικών του.

Η απρόβλεπτη φύση του χαρακτήρα του Στ. Κασσελάκη και η προτίμησή του να λειτουργεί μόνος του σε πολλές περιπτώσεις καθιστούν τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ τόσο ανεξέλεγκτα, ώστε κάποια στιγμή κάποιο από τα δύο στρατόπεδα ενδέχεται να πατήσει το “κόκκινο κουμπί”. Με τα τηλεφωνήματά του σε μέλη της ΚΟΕΣ που διαφώνησαν μαζί του, ο Στέφανος Κασσελάκης φάνηκε πως επιθυμεί να βάλει τέλος στο επεισόδιο.

Οι πιο δύσπιστοι, πάντως, υποστηρίζουν ότι με την τακτική του επιχειρεί να κάνει ένα «ξεκαθάρισμα» πριν από το συνέδριο απέναντι στη λεγόμενη «φρουρά Τσίπρα», που δείχνει να τον ενοχλεί.

Το κύριο ερώτημα είναι αν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και η εσωκομματική αντιπολίτευση θα διατηρήσουν τη στάση αναμονής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή θα προχωρήσουν σε κάποια κίνηση που μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση πριν από το συνέδριο.

Παράλληλα, τα στελέχη της πλειοψηφίας φαίνεται να είναι εκνευρισμένα με την Όλγα Γεροβασίλη, τον Σωκράτη Φάμελλο και τον Γιάννη Ραγκούση για την απόφαση του συνεδρίου που πήρε η Κεντρική Επιτροπή. Παρατηρούν μια προσπάθεια δημιουργίας κρίσης, αλλά δεν φαίνεται να είναι ενθουσιασμένοι, με τον Στέφανο Κασσελάκη να υποδηλώνει ακόμα και αποχωρήσεις.

Υπάρχουν δύο νέα γεγονότα που προέκυψαν από τον καβγά της Τετάρτης και αναμένεται να επηρεάσουν την εξέλιξη των εσωκομματικών γεγονότων. Το πρώτο είναι η ενεργοποίηση του μετώπου Κασσελάκη – Γεροβασίλη, παρά τη διαβεβαίωση του προέδρου ότι όλα είναι καλά. Το δεύτερο γεγονός είναι η συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Γιάννη Στουρνάρα, με θέμα συζήτησης τη συγχώνευση της Attica Bank, στην οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments