Καιρός

Ανεβαίνει ξανά ο υδράργυρος

Ανεβαίνει ξανά ο υδράργυρος

Πηγή Φωτογραφίας: [370754] ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ /EUROKINISSI)

Ισχυροί βοριάδες, μέχρι τους 38 βαθμούς η θερμοκρασία.

Μετά το δροσερό διάλειμμα των τελευταίων ημερών, η ζέστη επανέρχεται από σήμερα Σάββατο, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει ξανά και να φτάνει τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου ενώ ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο.

Αυξημένος θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και των Αρχών.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο καιρός σε όλη τη χώρα σήμερα θα είναι γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και τοπικά στα δυτικά και τη Θεσσαλία τους 38, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με ηλιοφάνεια και τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments