Διεθνή

Άναψε η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024: Νύχτα καταιγίδας και… ανατριχίλας! [vid]

Άναψε η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024: Νύχτα καταιγίδας και… ανατριχίλας! [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter @Olympics//Άναψε η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024: Νύχτα καταιγίδας και... ανατριχίλας! [vid]

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 τα είχε όλα!

Όλα τα είχαν υπολογίσει οι Γάλλοι για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, εκτός από την πιθανότητα να υπάρξει… καταιγίδα κατά τη διάρκεια ενός πρωτόγνωρου στα χρονικά του θεσμού, event.

Η πολυαναμενόμενη τελετή έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων είχε τα πάντα, μα πάνω απ΄όλα είχε… νερό με το τσουβάλι. Δεν έφταναν τα νερά του Σηκουάνα που φιλοξένησαν τα πλοιάρια των αποστολών των χωρών που συμμετέχουν στη διοργάνωση, ήρθε και η πολύωρη πολύ δυνατή βροχή να… πνίξει την τελετή και να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στους διοργανωτές.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων η τελετή έγινε σε υπαίθριο χώρο και όχι σε ένα στάδιο κατά μήκος έξι χιλιομέτρων στον Σηκουάνα.

Η βροχή δεν εμπόδισε τη διοργάνωση κι έτσι η τελετή ξεκίνησε στις 20:30 ώρα Ελλάδος.

Το τελετουργικό της τελετής έναρξης

Η τελετή έναρξης ξέκινησε με την έπαρση της γαλλικής σημαίας και την ανάκρουση του γαλλικού εθνικού ύμνου.

Αμέσως μετά ακολούθησε η Παρέλαση των Εθνών, κατά την οποία αθλητές που εκπροσωπούν 206 χώρες έκαναν την είσοδό τους στους Αγώνες. Για πρώτη φορά, ωστόσο, η είσοδος των αθλητών δεν έγινε με πορεία εντός του σταδίου, αλλά διέσχισαν τον Σηκουάνα  με πλοιάρια.

Κάθε εθνική αντιπροσωπεία επιβιβάστηκε σε ένα σκάφος εξοπλισμένο με κάμερες για να μπορούν οι θεατές να παρακολουθούν.

Η πορεία των έξι χιλιομέτρων ξεκίνησε από τη γέφυρα Όστερλιτς και κατευθύνθηκε  προς το Τροκαντερό κοντά στον Πύργο του Άιφελ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι αθλητές πέρασαν μπροστά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, όπως τον Λούβρο και τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments