Διεθνή

FAZ: Οι ανοιχτές κοινωνίες της Δύσης δεν εκφοβίζονται

FAZ: Οι ανοιχτές κοινωνίες της Δύσης δεν εκφοβίζονται

Πηγή Φωτογραφίας: FAZ: Οι ανοιχτές κοινωνίες της Δύσης δεν εκφοβίζονται//EUROKINISSI

Οι δύο αυτές εβδομάδες προσφέρουν πολλές ευκαιρίες στους εχθρούς της ελευθερίας και της διεθνούς αλληλεγγύης. Αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ενδώσουμε στις πιέσεις τους

Στην περιπετειώδη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, κάνει αναφορά ο γερμανικός Τύπος, με αφορμή τα «δυσάρεστα απρόοπτα» και το χάος που προκλήθηκε από την επίθεση στο γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο λίγες ώρες πριν την Τελετή Έναρξης.

«Το ότι οι δράστες της επίθεσης ήθελαν να σαμποτάρουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι προφανές από το γεγονός ότι “χτύπησαν” ανήμερα της τελετής έναρξης». Ωστόσο, «ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς διότι μία αιματηρή έναρξη θα έθετε πιθανώς συνολικά τους Αγώνες υπό αμφισβήτηση, παρατηρεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung

[…] Τέτοιες επιθέσεις δεν μπορούν να αποτραπούν – δεν μπορεί να υπάρχει εποπτεία σε κάθε σημείο ενός σιδηροδρομικού δικτύου μήκους χιλιάδων χιλιομέτρων. […] Ας ελπίσουμε μόνο πως αυτό θα είναι το μοναδικό σοβαρό περιστατικό σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι δύο αυτές εβδομάδες προσφέρουν πολλές ευκαιρίες στους εχθρούς της ελευθερίας και της διεθνούς αλληλεγγύης. Αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ενδώσουμε στις πιέσεις τους. Όταν οι ανοιχτές κοινωνίες της Δύσης δεν εκφοβίζονται – είτε στις αθλητικές εκδηλώσεις είτε οπουδήποτε αλλού – τότε δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο τη δύναμή τους και την ικανότητά τους να αντιστέκονται».

Η Tagesspiegel εστιάζει από την πλευρά της στα ολυμπιακά ιδεώδη – και ιδίως στην ολυμπιακή εκεχειρία – και τη σημασία που εξακολουθούν αυτά να έχουν παρά τα όσα «στραβά» συνεπάγονται οι Ολυμπιάδες σήμερα: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ακριβοί και λειτουργούν ως μηχανή κέρδους για την κατά πολλούς διεφθαρμένη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. […] Και αυτοί που την πληρώνουν στο τέλος είναι οι κάτοικοι της πόλης που φιλοξενεί τους Αγώνες σύμφωνα με τους επικριτές».

Είναι σίγουρο, συνεχίζει το γερμανικό μέσο, πως «τα προβλήματα αυτού του κόσμου δεν μπορούν να ξεχαστούν λόγω της Ολυμπιάδας – παρά την ολυμπιακή εκεχειρία οι πόλεμοι θα συνεχιστούν. […] Οι επόμενες 16 ημέρες όμως μπορούν παρ’ όλα αυτά να αποσπάσουν για λίγο την προσοχή μας με τις εικόνες των αθλητών που συναγωνίζονται ειρηνικά. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μας δίνουν την ευκαιρία για μία μικρή παύση μέσα στο στακάτο των φρικτών ειδήσεων. Διότι οι Αγώνες είναι μεν μία ακριβή διασκέδαση, αλλά είναι τουλάχιστον ακριβώς αυτό: μία διασκέδαση».

Πηγή: DW

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments