Διεθνή

Ισραήλ: Εννέα νεκροί από επίθεση με ρουκέτα σε γήπεδο ποδοσφαίρου

Ισραήλ: Εννέα νεκροί από επίθεση με ρουκέτα σε γήπεδο ποδοσφαίρου

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Η ισραηλινή υπηρεσία έκτακτης ανάγκης ανέφερε ότι η ρουκέτα εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο και έπληξε γήπεδο ποδοσφαίρου στο χωριό των Δρούζων, Ματζτάλ Σαμς, στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο, έπειτα από επίθεση με ρουκέτα σε γήπεδο ποδοσφαίρου, σε εδάφη που κατέχει το Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ.

Νωρίτερα, η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ ανέφερε ότι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά από ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο και έπληξε γήπεδο ποδοσφαίρου στο χωριό των Δρούζων, Ματζτάλ Σαμς.

Η επίθεση στο γήπεδο ποδοσφαίρου έρχεται έπειτα από ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο το Σάββατο, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ενόπλων.

Δύο πηγές ασφαλείας στον Λίβανο δήλωσαν ότι οι τέσσερις άνδρες που σκοτώθηκαν, ήταν μέλη διαφορετικών ένοπλων ομάδων, με τουλάχιστον έναν από αυτούς να ανήκει στη φιλοϊρανή Χεζμπολάχ.

Η Χεζμπολάχ ισχυρίστηκε ότι πραγματοποίησε τουλάχιστον τέσσερις επιθέσεις, σε αντίποινα για τις επιθέσεις στην Κφαρκίλα, στον νότιο Λίβανο. Ωστόσο, ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ αρνήθηκε την ευθύνη για το χτύπημα στο Ματζτάλ Σαμς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments