Διεθνή

Κίνα-Ιταλία: Πρώτη επίσκεψη Μελόνι για επανεκκίνηση διμερών σχέσεων

Κίνα-Ιταλία: Πρώτη επίσκεψη Μελόνι για επανεκκίνηση διμερών σχέσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Barron's

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας θα συναντήσει τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον πρωθυπουργό Λι Τσιάνγκ,

Την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στην Κίνα πραγματοποιεί από σήμερα η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, με τις συνομιλίες να επικεντρώνονται στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης επίσκεψής της, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη,  πρόκειται να συναντήσει τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ καθώς και τον πρωθυπουργό Λι Τσιάνγκ, σύμφωνα με το Πεκίνο.

«Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι έφτασε σήμερα (Σάββατο) 27 Ιουλίου στο Πεκίνο για επίσημη επίσκεψη», ανέφερε η κινεζική δημόσια τηλεόραση CGTN στο κοινωνικό δίκτυο Weibo. Το κανάλι συνόδευσε το μήνυμά του με μια φωτογραφία αεροπλάνου της Ιταλικής Δημοκρατίας στο διάδρομο προσγείωσης απογείωσης αεροδρομίου.

Στόχος της επίσκεψης είναι η «επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος», δήλωσε ιταλική κυβερνητική πηγή, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες της Μελόνι με ανώτερους Κινέζους ηγέτες θα επικεντρωθούν στα «κυριότερα ζητήματα της διεθνούς ατζέντας, ξεκινώντας από τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Εκτός από το Πεκίνο, η Μελόνι θα επισκεφθεί και τη Σανγκάη, την κινεζική οικονομική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία αποχώρησε από τη συμφωνία με την Κίνα για τους Νέους Δρόμους του Μεταξιού πέρυσι, αφού ήταν η μόνη χώρα της G7 που συμμετείχε σε αυτό το τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα του Πεκίνου σε υποδομές στο εξωτερικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments