Πολιτική

Κασσελάκης: Στο μάτι του εσωκομματικού κυκλώνα

Κασσελάκης: Στο μάτι του εσωκομματικού κυκλώνα

Πηγή Φωτογραφίας: [371009] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Νέο ανακάτεμα της τράπουλας στο δρόμο προς το συνέδριο.

Σε γόρδιο δεσμό αναδεικνύεται το ζήτημα της διαγραφής Πολάκη για τον Στέφανο Κασσελάκη, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε αρχικά να κραδαίνει το ξίφος του για να τον κόψει.

Οι κυρώσεις στον βουλευτή Χανίων περιορίστηκαν μόνο στην διαγραφή του από την Κ.Ο. και όχι από το ίδιο το κόμμα. Ο Παύλος Πολάκης δίνει ραντεβού στο καταστατικό συνέδριο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει πιστούς του συνοδοιπόρους να συντάσσονται με τον διαγραφέντα και άλλα στελέχη να του ζητούν να πάρει άμεσα απόφαση για το κομματικό μέλλον του κρητικού βουλευτή.

Όταν ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε την εκτίμησή του για τον βουλευτή Χανίων και την προσήλωσή του στο κόμμα. Ωστόσο, αντιμετώπισε αντιδράσεις που δεν περίμενε από ορισμένους βουλευτές και στελέχη, που θεωρούνταν πιστοί σε αυτόν.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο., η Ραλλία Χρηστίδου υπερασπίστηκε τον Πολάκη, ενώ η Γιώτα Πούλου αναφέρθηκε στη δημοτικότητά του στη Βοιωτία. Και οι δύο έχουν αναλάβει σημαντικούς ρόλους στο κόμμα, με την Χρηστίδου στην Επιτροπή Οικονομικών και την Πούλου στη Γραμματεία της ΚΟΕΣ.

Είναι πλέον προφανές ότι ορισμένοι βουλευτές και στελέχη που υποστήριζαν τον Στέφανο Κασσελάκη έχουν αλλάξει πλευρά και στηρίζουν τον Παύλο Πολάκη, μειώνοντας έτσι την υποστήριξη προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έρχεται λίγους μήνες πριν από το σημαντικό καταστατικό συνέδριο. Επίσης, ο Παύλος Πολάκης έχει προγραμματίσει να κάνει νέες δηλώσεις στο εν λόγω συνέδριο. Όσον αφορά τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι τον αγαπά, ο βουλευτής Χανίων απάντησε ότι “οι αγάπες δεν φτάνουν” και επικρίνοντας την Αθηνά Λινού, χαρακτήρισε τα κλάματά της ως “υποκριτικά”, “ψεύτικα” και “κατά παραγγελία”. Επίσης, δήλωσε ότι θα επαναλάμβανε τα ίδια και στην συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα κάνουν οι δύο πολιτικοί στο επόμενο στάδιο. Η παραμονή του Παύλου Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ του δίνει την ευκαιρία να ενισχύσει την επιθετικότητά του, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης κινδυνεύει να χάσει την υποστήριξη μερίδας οπαδών του Κρητικού βουλευτή που τον υποστήριξε στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ αυξάνονται οι κριτικές για την προεδρία του Κασσελάκη.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, εκτός από τους Κατερίνα Νοτοπούλου, Διονύση Καλαματιανό και Συμεών Κεδίκογλου, που υπέγραψαν την επιστολή των “87”, εμφανίστηκε επίσης επικριτικός ο Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος φέρεται να κριτικάρει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή ούτε ο Παύλος Πολάκης ούτε η Νίνα Κασιμάτη δέχτηκαν κυρώσεις όταν παραβίασαν τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η ατολμία του Στέφανου Κασσελάκη έναντι του Παύλου Πολάκη προκάλεσε άλλα στελέχη του κόμματος να ζητήσουν από τον πρόεδρο του να τον διαγράψει. Κορυφαία μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένα να προχωρήσουν στην παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή, αλλά αντίθετα πιστεύουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να αναλάβει δράση για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, προκειμένου να αποφευχθεί η επιδείνωση της διένεξης μεταξύ τους.

Μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν την ανησυχία τους για τον κίνδυνο του εκφυλισμού και της γελοιοποίησης του κόμματος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της υπόθεσης. Επισημαίνουν ότι ο Παύλος Πολάκης αποτελεί σημαντικό μέλος της ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου και πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του θέματος. Επιπλέον, εκφράζουν την άποψη ότι η απόφαση για τη διαγραφή του δεν πρέπει να ληφθεί βιαστικά, αλλά πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments