Πολιτική

Κυβέρνηση: Αναζητώντας τη χρυσή τομή με λογιστές και γιατρούς

Κυβέρνηση: Αναζητώντας τη χρυσή τομή με λογιστές και γιατρούς

Πηγή Φωτογραφίας: [368366] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Επιδιώκει να εκτονώσει το κλίμα με γιατρούς και λογιστές, αλλά να μη δείξει υπαναχώρηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να τηρήσει μια λεπτή ισορροπία: να εκτονώσει το κλίμα έντασης αλλά να μη δείξει ότι θα υπαναχωρήσει από τους σχεδιασμούς του – ούτε ότι «αδειάζει» κυβερνητικά στελέχη για χειρισμούς τους.

Η επιχείρηση αναπτύσσεται ταυτόχρονα σε δύο μέτωπα, με επαγγελματικές ομάδες όπως οι ιδιώτες γιατροί και οι λογιστές, ενώ στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει ανησυχία για την αποφυγή μακροχρόνιων συγκρούσεων. Οι αντιπαραθέσεις αυτές έχουν και πολιτικό χαρακτήρα, καθώς λαμβάνουν υποστήριξη από τη Νέα Δημοκρατία, με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και τον επικεφαλής του Οικονομικού Επιμελητηρίου να συμμετέχουν ενεργά.

Οι ιδιώτες γιατροί αποφάσισαν να απεργήσουν κατά της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ενώ οι ενώσεις επιμελητηρίων, λογιστών και φοροτεχνικών πιέζουν για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Τελικά, η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει προβλήματα με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τη φορολόγησή τους, που επηρέασε αρνητικά την εκλογική της επιρροή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολίασε ότι η κοινωνία ζητά περισσότερες και ταχύτερες λύσεις από την κυβέρνηση.

Και εμφανώς έριξε γέφυρες προς τους γιατρούς, εκτιμώντας ότι το ζήτημα των κενών σε νοσοκομεία θα λυθεί χωρίς ενεργοποίηση της διάταξης με τις κυρώσεις.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε τελεσίγραφο ως “τελευταία έκκληση” πριν αποχωρήσει, ενώ οι αντιδράσεις αυξήθηκαν λόγω του υπουργού Υγείας. Παρόλα αυτά, το Μαξίμου αποφάσισε να μην αντιδράσει άμεσα.

Πριν από την αναχώρησή του για το Παρίσι, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Άδωνι Γεωργιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας ενημέρωση και δίνοντας οδηγίες για διέξοδο με συνεργασία και καλοπροαίρετο διάλογο.

Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει την επίταξη ως “έσχατη λύση”, όπως αναφέρει ο Μαρινάκης, ενώ εκτιμά ότι πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιηθεί το μέτρο, εφόσον κλινικές δεν κινδυνεύουν με λουκέτο. Ο ίδιος επισημαίνει ότι το πιο σημαντικό είναι η υλοποίηση του προγράμματος υγείας με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα, προκειμένου να αποφευχθούν δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments