Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ανεβάζουν στροφές οι υποψήφιοι αρχηγοί

ΠΑΣΟΚ: Ανεβάζουν στροφές οι υποψήφιοι αρχηγοί

Πηγή Φωτογραφίας: [369795] ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ECONOMIST (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Θα είναι «ήττα» για το ΠΑΣΟΚ αν ο πήχης της συμμετοχής πέσει κάτω από τους 270.000 που προσήλθαν στις κάλπες πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Οι εσωκομματικές διαμάχες στο ΠΑΣΟΚ έχουν φτάσει σε ένα σημείο όπου οι υποψήφιοι για την προεδρία αναζητούν τα αδύνατα σημεία των αντιπάλων τους. Αυτό δυσκολεύει την αναζήτηση πιθανών συμμαχιών. Η Άννα Διαμαντοπούλου ΔΈΧΕΤΑΙ κριτική για την απουσία της από το ΠΑΣΟΚ από το 2012, αλλά αντέδρασε λέγοντας ότι παρέμεινε πιστή στην πολιτική της ταυτότητα. Επίσης, η πρότασή της για την τοποθέτηση δικαστικών αντιπροσώπων προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε ότι η διαδικασία των εκλογών θα είναι η ίδια με αυτή του 2021.

α είναι «ήττα» για το ΠΑΣΟΚ αν ο πήχης της συμμετοχής πέσει κάτω από τους 270.000 που προσήλθαν στις κάλπες πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια. Με δεδομένο πως οι υποψήφιοι είναι πολλοί και ο καθένας έχει έναν κόσμο που τον ακολουθεί. Ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να ποντάρει πολλά στους πιστούς οπαδούς που έχει στο κόμμα. Από τα Ιωάννινα άφησε αιχμές για συνυποψηφίους του που δεν κατάφεραν να ενισχύσουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ κατά τις ευρωεκλογές. «Αντί κάποιοι να μας εξηγήσουν γιατί μείναμε στα χαμηλότερα ποσοστά στις περιφέρειές τους, τώρα μας λένε ότι έχουν μαγικές συνταγές», ανέφερε χαρακτηριστικά. Το «όπλο» της έχει πάρει και η Νάντια Γιαννακοπουλου η οποία, μιλώντας σε ιδιωτικό σταθμό, υπενθύμισε προς τον Νίκο Ανδρουλάκη τις επιστολές που έχει στείλει σε σχέση με το μητρώο μελών: «δεν μπορεί ένα κόμμα, να παίζει με σημαδεμένη τράπουλα. Δεν μπορεί οι μισοί υποψήφιοι πρόεδροι να έχουν τις λίστες και οι άλλοι μισοί να μην τι έχουν».

Ο Χάρης Δούκας από τη Γλυφάδα αντέδρασε σε όσους τον κριτικάρουν για την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, παρότι είναι δήμαρχος Αθηναίων. Τονίζει την πίστη του στις ομάδες και στους ανθρώπους γύρω του, οι οποίοι αναλαμβάνουν ρόλους ηγεσίας και συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων. Ο Παύλος Γερουλάνος συνεχίζει τις περιοδείες του με υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης επισκέφθηκε τη Λάρισα με έντονη δραστηριότητα.

Τέλος, την απόφασή της να αποσύρει την υποψηφιότητα της από την κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά η Μιλένα Αποστολάκη. Τους λόγους εξηγεί σε εκτενή ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει τη μάχη για ένα δυνατό και ρωμαλέο ΠΑΣΟΚ.

«Βλέπω με αυξανόμενη ανησυχία να κυριαρχούν προσωπικές συγκρούσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη συνοχή της παράταξης. Και είμαι αποφασισμένη, με τις δυνάμεις που διαθέτω, να σταθώ απέναντι σε μια τέτοια εξέλιξη», αναφέρει μεταξύ άλλων και υπογραμμίζει: «Θέλω να είμαι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments