EDITOR'S PICK

Ποια είναι η ασφαλέστερη και ποια η πιο επικίνδυνη πόλη για τουρίστες παγκοσμίως

Ποια είναι η ασφαλέστερη και ποια η πιο επικίνδυνη πόλη για τουρίστες παγκοσμίως

Πηγή Φωτογραφίας: PIXABAY

Με βάση την αξιολόγηση της μελέτης, η Σιγκαπούρη συγκέντρωσε 0 βαθμούς, αναφέρει το CNBC.

Η Σιγκαπούρη είναι η ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο για τους τουρίστες, σύμφωνα με νέα έρευνα του Forbes Advisor.

Η μελέτη, η οποία ανέλυσε παράγοντες όπως η εγκληματικότητα, η ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης και οι κίνδυνοι φυσικών καταστροφών, απέδωσε βαθμολογία ασφάλειας από το 0 έως το 100 – με τις ασφαλέστερες πόλεις να λαμβάνουν τη χαμηλότερη βαθμολογία.

Με βάση την αξιολόγηση της μελέτης, η Σιγκαπούρη συγκέντρωσε 0 βαθμούς, αναφέρει το CNBC.

Από τις 60 πόλεις που αναλύθηκαν, η πόλη της Νοτιοανατολικής Ασίας είχε τον χαμηλότερο κίνδυνο φυσικών καταστροφών και τον δεύτερο χαμηλότερο κίνδυνο για την υγεία και τις υποδομές.

Η μελέτη ανέλυσε επίσης τους κινδύνους ψηφιακής ασφάλειας, τους οποίους όρισε ως τη δυνατότητα ελεύθερης χρήσης του διαδικτύου χωρίς το φόβο διαδικτυακών επιθέσεων ή παραβιάσεων της ιδιωτικής ζωής. Η Σιγκαπούρη κρίθηκε ότι είχε τον δεύτερο χαμηλότερο κίνδυνο ψηφιακής ασφάλειας στον κατάλογο.

Οι 10 ασφαλέστερες πόλεις για τουρίστες Η Ιαπωνία και η Αυστραλία ήταν οι μόνες χώρες που είχαν δύο πόλεις στην πρώτη 10άδα της μελέτης, η οποία περιελάμβανε:

1.Σιγκαπούρη 2.Τόκιο, Ιαπωνία 3.Τορόντο, Καναδάς 4.Σίδνεϊ, Αυστραλία 5.Ζυρίχη, Ελβετία 6.Κοπεγχάγη, Δανία 7.Σεούλ, Νότια Κορέα 8.Οσάκα, Ιαπωνία 9.Μελβούρνη. Αυστραλία 10.Άμστερνταμ, Κάτω Χώρες

Οι πιο επικίνδυνες πόλεις Μόνο μία πόλη έλαβε 100 βαθμούς. Tο Καράκας στη Βενεζουέλα.

Είχε «τον υψηλότερο κίνδυνο για την ασφάλεια της υγείας, γεγονός που αντανακλά το χαμηλό επίπεδο ποιότητας των υπηρεσιών υγείας και των υποδομών», ανέφερε η μελέτη. Ο δείκτης εγκληματικότητας του Καράκας του χάρισε επίσης τη χαμηλότερη βαθμολογία ταξιδιωτικής ασφάλειας από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών – τη σύσταση «Επίπεδο 4: Μην ταξιδεύετε».

«Μην ταξιδεύετε στη Βενεζουέλα λόγω της εγκληματικότητας, των εμφύλιων ταραχών, των απαγωγών και της αυθαίρετης εφαρμογής των τοπικών νόμων. Επανεξετάστε το ταξίδι λόγω παράνομων κρατήσεων, τρομοκρατίας και κακής υποδομής υγείας», αναφέρει η ιστοσελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το Καράτσι του Πακιστάν κρίθηκε ως η δεύτερη πιο επικίνδυνη πόλη στη μελέτη. Ο σύμβουλος του Forbes κατηγοριοποίησε το Καράτσι ως την πόλη με τον υψηλότερο κίνδυνο προσωπικής ασφάλειας, καθώς και τον τέταρτο υψηλότερο κίνδυνο ασφάλειας υποδομών.

«Η τρομοκρατία και η συνεχιζόμενη βία από εξτρεμιστικά στοιχεία έχουν οδηγήσει σε αδιάκριτες επιθέσεις εναντίον πολιτών, καθώς και τοπικών στρατιωτικών και αστυνομικών στόχων», ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ταξιδιωτική συμβουλή που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2023, δίνοντας στη χώρα συμβουλή »επιπέδου 3, η οποία προειδοποιεί τους επισκέπτες να επανεξετάσουν το ταξίδι.

Η Γιανγκόν της Μιανμάρ ήρθε στην τρίτη θέση για την πιο επικίνδυνη πόλη στον κόσμο για τους ταξιδιώτες, ακολουθούμενη από το Λάγος της Νιγηρίας, τη Μανίλα στις Φιλιππίνες και τη Ντάκα στο Μπαγκλαντές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments