Καιρός

Καιρός: Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία

Καιρός: Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία

Πηγή Φωτογραφίας: [370914] ΖΕΣΤΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ζέστη και ισχυροί άνεμοι.

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού την Κυριακή 28/3 με τη ζέστη να επιστρέφει μετά από ένα πολύ σύντομο διάλειμμα, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους αποτελούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που είναι σύμμαχος της φωτιάς. Για το λόγο αυτό ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα περισσότερη ζέστη περιμένουμε στα δυτικά με τη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 39 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 4-5 μποφόρ, όπως και στο Αιγαίο όπου θα φτάσουν τα 7 μποφόρ τοπικά.

Καλός και ζεστός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Υψηλές θερμοκρασίες στα δυτικά και νότια. Τοπικά ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 18 έως 34-36, στη Θεσσαλία από 18 έως 35-37, στην Ήπειρο από 20 έως 35 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 20 έως 38-39 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 20 έως 34-36 βαθμούς, στα Επτάνησα από 21 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 33 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και κατά περιόδους στα ανατολικά τμήματα του νομού έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς.

Ποιες περιοχές τέθηκαν σε «πορτοκαλί» συναγερμό

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) με τις παρακάτω περιοχές να βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό:

-Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων) -Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας) -Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments