Διεθνή

«Επιτυχημένη» για τους Γάλλους η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 -Τι δείχνει δημοσκόπηση

«Επιτυχημένη» για τους Γάλλους η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 -Τι δείχνει δημοσκόπηση

Πηγή Φωτογραφίας: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΠΑΡΙΣΙ 2024 / ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ//EUROKINISSI

Κάποιοι ενθουσιάστηκαν με την ευρηματικότητα και τη συμπερίληψη

Η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα στους θεατές.

Κάποιοι ενθουσιάστηκαν με την ευρηματικότητα και τη συμπερίληψη, και άλλοι είδαν μια κιτς παράσταση που ουδεμία σχέση έχει με το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Όπως φαίνεται, ωστόσο, σύμφωνα έρευνα οι Γάλλοι έκριναν επιτυχημένη την Τελετή.

Δημοσκόπηση: Άρεσε στους Γάλλους η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Harris Interactive, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων την Κυριακή, πάνω από 85% των Γάλλων χαρακτήρισε την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 «επιτυχημένη». Η έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά στις 27 Ιουλίου σε δείγμα 1.488 ατόμων, αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσμού ηλικίας 18 ετών και άνω. Το 44% των Γάλλων θεώρησε την τελετή στον Σηκουάνα «πολύ» επιτυχημένη και το 42% «αρκετά επιτυχημένη».

Μόνο το 5% των ερωτηθέντων θεώρησε την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 «καθόλου επιτυχημένη». Το 77% είχε «πολύ θετική» ή «αρκετά θετική» εικόνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το 83% θεώρησε ότι ήταν καλό που η τελετή πραγματοποιήθηκε στον Σηκουάνα. Το 79% ήταν «αισιόδοξοι» για την επιτυχία των Αγώνων, έναντι 21% που ήταν «απαισιόδοξοι».

Η δημοσκόπηση έρχεται καθώς οι διοργανωτές των Αγώνων του 2024 απάντησαν στις επικρίσεις και τα απαξιωτικά σχόλια που ακούστηκαν για την τελετή έναρξης.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι ζήτησαν συγγνώμη από θεατές που προσβλήθηκαν από την ενότητα που ερμηνεύτηκε ως παρωδία του Μυστικού Δείπνου του Ντα Βίντσι. Στη συγκεκριμένη περφόμανς 18 ερμηνευτές που πόζαραν πίσω από ένα μακρύ τραπέζι με παρόμοιο τρόπο όπως απεικονίζονται ο Ιησούς και οι 12 απόστολοί του στον πίνακα του ντα Βίντσι. Ανάμεσά τους ήταν, drag queens, ένα τρανσέξουαλ μοντέλο και ένας γυμνός «μπλε Διόνυσος». Το σκετς προκάλεσε την καταδίκη της Καθολικής Εκκλησίας.

«Σαφώς δεν υπήρξε καμία πρόθεση να δείξουμε ασέβεια απέναντι σε οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα. Η τελετή έναρξης επιχείρησε να γιορτάσει την ανοχή εντός της κοινότητας. Πιστεύουμε ότι επιτεύχθηκε αυτή η φιλοδοξία. Λυπούμαστε πολύ αν τυχόν ο κόσμος προσβλήθηκε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της διοργάνωσης Παρίσι 2024 Αν Ντεσάμπ.

Ανάλογη ήταν και η δήλωση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Τελετής Έναρξης, Τομά Ζολί, ο οποίος τόνισε ότι «δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν».

«Η βούλησή μου είναι να πούμε ότι είμαστε ένα πελώριο “εμείς”. Στη Γαλλία έχουμε το δικαίωμα να αγαπούμε ο ένας τον άλλον, όπως επιθυμούμε, να αγαπιόμαστε με όποιον θέλουμε, στη Γαλλία έχουμε το δικαίωμα να πιστεύουμε και να μην πιστεύουμε. Στη Γαλλία έχουμε πολλά δικαιώματα», δήλωσε ο Ζολί.

Σχετικά με τον «Μυστικό Δείπνο», επεσήμανε: «Νομίζω ότι ήταν αρκετά ξεκάθαρο, υπάρχει ο Διόνυσος που φτάνει σε αυτό το τραπέζι. Είναι εκεί επειδή είναι ο θεός της γιορτής (…), του κρασιού. Η ιδέα ήταν μάλλον να έχουμε μια μεγάλη παγανιστική γιορτή που συνδέεται με τους θεούς του Ολύμπου… Όλυμπος… Ολυμπισμός».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments