Διεθνή

Ισραήλ: Αποδοκιμάστηκαν υπουργοί στις κηδείες των παιδιών

Ισραήλ: Αποδοκιμάστηκαν υπουργοί στις κηδείες των παιδιών

Πηγή Φωτογραφίας: The Times of Israel

Κρατώντας στεφάνια, λουλούδια και φωτογραφίες των θυμάτων στα χέρια, πλήθος κόσμου συνόδευσε τα μικρά λευκά φέρετρα στους δρόμους της πόλης των Δρούζων, στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο Ισραήλ, παρουσία χιλιάδων ατόμων, οι κηδείες των παιδιών, που έπεσαν νεκρά από την επίθεση με ρουκέτες σε γήπεδο ποδοσφαίρου, στο Ματζτάλ Σαμς.

Ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες με πλήθος κόσμου να συνοδεύει τα φέρετρα στους δρόμους της πόλης των Δρούζων, στα Υψίπεδα του Γκολάν.

«Ζούμε δύσκολες στιγμές. Μια βαριά τραγωδία, μια σκοτεινή ημέρα ξημέρωσε στο Ματζτάλ Σαμς», δήλωσε ο επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου, Ντόλαν Αμπού Σαλέχ. Μεταξύ των 12 παιδιών και εφήβων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, συγκαταλέγονται και δύο ξαδέλφια, μεταδίδουν οι Times of Israel.

Την ίδια στιγμή, σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται τρία από τα πέντε παιδιά που διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων «Ruth Rappaport» στη Χάιφα. Σύμφωνα με το νοσηλευτικό ίδρυμα, τα τρία παιδιά υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις κατά τη διάρκεια της νύχτα, ενώ τα άλλα δύο αντιμετωπίζουν ελαφρύτερα τραύματα.

Αντιμέτωποι με την οργή των παριστάμενων βρέθηκαν υπουργοί της ισραηλινής κυβέρνησης που παρευρέθηκαν στις κηδείες.

«Μας εγκαταλείψατε για εννέα μήνες και τώρα έρχεστε εδώ;» ακούστηκε ένας άνδρας να φωνάζει προς τον υπουργό Οικονομίας Νιρ Μπάρκατ και τον υπουργό Προστασίας Περιβάλλοντος Ιντίτ Σιλμάν. «Δεν έχετε καμία ντροπή. Ενα αγόρι πήγε να παίξει ποδόσφαιρο και δεν γύρισε σπίτι», φώναξε στους δύο υπουργούς, εν μέσω χειροκροτημάτων από τους παριστάμενους.

Οι αντιδράσεις στράφηκαν και κατά του υπουργού Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριτς. «Πάρτε τον από εδώ! Δεν τον θέλουμε!», φώναξαν πολίτες.

«Πώς οργανώνεις μια μαζική κηδεία παιδιών κοντά στα σύνορα υπό απειλή πυραύλων; Σήμερα, το Ματζτάλ Σαμς στο βόρειο Ισραήλ θρηνεί, καθώς κηδεύει τα 12 παιδιά που σκοτώθηκαν από πύραυλο της Χεζμπολλάχ χθες το βράδυ. Πονάει η καρδιά μας για τις οικογένειες. Αιωνία τους η μνήμη», ανέφερε σε μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Τα γεγονότα των τελευταίων ωρών έχουν προκαλέσει νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή με τη ανησυχία για ευρεία κλιμάκωση να εκφράζεται διεθνώς. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στρατιωτικά αεροσκάφη «έπληξαν σειρά τρομοκρατικών στόχων» —θέσεων της Χεζμπολάχ— τόσο «βαθιά στην επικράτεια του Λιβάνου», όσο και «στον νότιο Λίβανο», ανάμεσά τους «αποθήκες όπλων και τρομοκρατικές υποδομές», σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ.

«Η σφαγή του Σαββάτου συνιστά την υπέρβαση όλων των κόκκινων γραμμών από την Χεζμπολάχ. Δεν πρόκειται για έναν στρατό που πολεμά έναν άλλο στρατό, αλλά για μια τρομοκρατική οργάνωση που ανοίγει πυρ σκοπίμως εναντίον πολιτών», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραελ Κατς.

Ακολούθησε νέα δήλωση από τον υπουργό Αμυνας της χώρας, Γιόαβ Γκάλαντ, ο οποίος υπογράμμισε ότι το Ισραήλ θρηνεί «για τα αθώα αγόρια και κορίτσια που σκοτώθηκαν, δεσμευόμενος ότι η Χεζμπολάχ «θα πληρώσει για αυτή την απώλεια».

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου διεμήνυσε πως το λιβανικό ισλαμιστικό κίνημα θα πληρώσει «ακριβά» την επίθεση, που έπληξε το -υπό ισραηλινή διοίκηση- αραβικό χωριό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments