Διεθνή

Ισραήλ: Σήμερα συνεδριάζει το συμβούλιο ασφαλείας

Ισραήλ: Σήμερα συνεδριάζει το συμβούλιο ασφαλείας

Πηγή Φωτογραφίας: LA TIMES

Κλιμακώνεται η ένταση Ισραήλ - Χεζμπολάχ

Επέστρεψε εσπευσμένα στο Ισραήλ ο Μπενιαμίν Νετανιάχου από τις ΗΠΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τη φιλοϊρανική ομάδα Χεζμπολάχ.

Ειδικότερα, ο Νετανιάχου επέστρεψε σήμερα στο Ισραήλ, νωρίτερα από το προγραμματισμένο, από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και κατευθύνεται σε σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας μετά την επίθεση με ρουκέτες στα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν, που σκότωσε 12 άτομα και την οποία το Ισραήλ χρεώνει στην οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, όπως ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Το αεροπλάνο του πρωθυπουργού προσγειώθηκε στο Ισραήλ. Είναι καθ’ οδόν προς το υπουργείο Άμυνας (στο Τελ Αβίβ ) για μια σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας», πρόσθεσε το γραφείο του πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του.

Την ίδια στιγμή σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκεται η Χεζμπολάχ καθότι κλιμακώνεται η ένταση με το Ισραήλ.

Όπως δήλωσαν πηγές ασφαλείας στο Reuters, η Χεζμπολάχ βρίσκεται σήμερα σε ύψιστη επιφυλακή, έπειτα από την φονική επίθεση στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν με 12 νεκρούς για την οποία το Ισραήλ κατηγορεί την ένοπλη σιιτική οργάνωση.

Ωστόσο η Χεζμπολάχ αρνείται κάθε ευθύνη για την επίθεση.

Οι πηγές ασφαλείας είπαν ότι η Χεζμπολάχ απομακρύνθηκε προληπτικά από μερικές σημαντικές τοποθεσίες τόσο στον νότιο Λίβανο όσο και στην ανατολική Κοιλάδα της Μπεκάα για το ενδεχόμενο μιας πιθανής επίθεσης από το Ισραήλ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments