Διεθνή

Kamalove: Ο νεολογισμός των νέων ψηφοφόρων της Χάρις

Kamalove: Ο νεολογισμός των νέων ψηφοφόρων της Χάρις

Πηγή Φωτογραφίας: Spectrum News

Η Κάμαρα κερδίζει σταδιακά τη στήριξη της νεολαίας.

Η απήχηση της Κάμαλα Χάρις στις νεότερες γενιές έχει γίνει ήδη αισθητή, καθώς η καμπάνια της άφησε πίσω το πιο αυστηρό στιλ εκείνης του Τζο Μπάιντεν.

Έχουμε ήδη δει viral memes στο πλαίσιο της καμπάνιας της Κάμαλα Χάρις, καθώς η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ενσωματώνει τις τάσεις που απασχολούν τη νεολαία στην πολιτική εκστρατεία της, μιλώντας τη γλώσσα των νέων και προσεγγίζοντάς τους περισσότερο απ’ ό,τι ο Τζο Μπάιντεν.

Τώρα, σε μια νέα απόδειξη της αύξησης της δημοτικότητας της Χάρις στους νεότερους ψηφοφόρους, αρχίζει να διαδίδεται το «Kamalove» (λογοπαίγνιο που συνδυάζει τις λέξεις «Kamala» και «love» -που σημαίνει «αγάπη»).

Άλλωστε, η Κάμαλα Χάρις δεσμεύτηκε να κερδίσει τις ψήφους των νέων σε αυτές τις εκλογές, καθώς η αντιπρόεδρος και πιθανή υποψήφια των Δημοκρατικών αγκαλιάζει το κύμα διαδικτυακού «Kamalove» που τροφοδοτείται από τη γενιά Z.

Σε μια ομιλία προς τους συμμετέχοντες μιας διήμερης συνόδου κορυφής στην Ατλάντα, η οποία διοργανώθηκε από τη φιλελεύθερη οργάνωση Voters of Tomorrow, η Χάρις δήλωσε ότι εξελέγη η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών «επειδή οι νέοι ψηφοφόροι εμφανίστηκαν» το 2020. Υποστήριξε την «ιστορική πρόοδο» που σημείωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις στην καταπολέμηση της ένοπλης βίας και της κλιματικής αλλαγής, και είπε πως όλα αυτά «διακυβεύονται και πάλι αυτόν τον Νοέμβριο».

«Γνωρίζουμε ότι οι νέοι ψηφοφόροι θα είναι το κλειδί και ξέρουμε ότι η ψήφος σας δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη», είπε, όπως μεταδίδει ο Guardian. «Πρέπει να κερδηθεί, και αυτό ακριβώς θα κάνουμε».

Τις ημέρες αφότου ο Τζο Μπάιντεν τερμάτισε την προεκλογική εκστρατεία επανεκλογής του και υποστήριξε την αντιπρόεδρο για την κούρσα του Νοεμβρίου εναντίον του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, οι νεαροί υποστηρικτές της κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με βίντεο από καρύδες και memes «brat summer» -μια αντανάκλαση του τρόπου με τον οποίο η υποψηφιότητά της έδωσε ώθηση σε μια προεδρική κούρσα που πολλοί Δημοκρατικοί φοβόντουσαν ότι είχε ξεφύγει.

Στο περιθώριο της συνόδου κορυφής, η προοδευτική εκπρόσωπος των ΗΠΑ Πραμίλα Τζαγιαπάλ δήλωσε ότι το επίπεδο του ενθουσιασμού που είδε για τη Χάρις τις τελευταίες έξι ημέρες -ιδίως μεταξύ των νέων- ήταν «αναμφισβήτητο».

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε σε συνέντευξή της η Τζαγιαπάλ, πρόεδρος της προοδευτικής κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία ήταν διχασμένη ως προς το αν ο Μπάιντεν πρέπει να αποχωρήσει. «Το πιο κοντινό ήταν πιθανώς ο Μπαράκ Ομπάμα».

Αναφερόμενη στο ρεκόρ συγκέντρωσης χρημάτων της εκστρατείας της Χάρις και στην αύξηση της υποστήριξης από νωρίς, η Τζαγιαπάλ είπε: «Αλλά αυτό είναι κάτι περισσότερο -μόνο το ποσό των χρημάτων που έχει συγκεντρωθεί. Το γεγονός ότι προήλθαν από δωρητές της βάσης, το γεγονός ότι είναι δωρητές που συμμετέχουν για πρώτη φορά, οι εθελοντές, η εγγραφή ψηφοφόρων, ήταν πραγματικά αισθητό».

Η Τζαγιαπάλ δήλωσε ότι η Χάρις είχε μια μοναδική ευκαιρία να ενθουσιάσει τους νέους ανθρώπους καθώς και τους μαύρους ψηφοφόρους. Η Χάρις ήταν επίσης ένας ισχυρός αγγελιοφόρος σε θέματα που αφορούν τους νέους, ιδίως τα δικαιώματα στην άμβλωση, είπε.

«Σε κάθε επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι είναι εισαγγελέας και θα ασκήσει δίωξη εναντίον ενός καταδικασμένου κακοποιού, πιστεύω ότι αυτή θα είναι μια υποψήφια που μπορεί να μας οδηγήσει στη νίκη», δήλωσε η Τζαγιαπάλ.

Ο Νταγκ Τζόουνς, πρώην γερουσιαστής της Αλαμπάμα και στενός σύμμαχος του Μπάιντεν, δήλωσε ότι οι Δημοκρατικοί ήθελαν απεγνωσμένα να ενωθούν μετά από μερικές επώδυνες εβδομάδες.

«Δεν κινήθηκε απλώς με αστραπιαία ταχύτητα, αλλά με έναν ενθουσιασμό που δεν έχω ξαναδεί», δήλωσε σε συνέντευξή του στο συνέδριο. «Είναι εκπληκτικό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments