Διεθνή

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τη μετατροπή του Μυστικού Δείπνου από drag queens

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τη μετατροπή του Μυστικού Δείπνου από drag queens

Πηγή Φωτογραφίας: NBC News

«Σκεφτόμαστε όλους τους Χριστιανούς σε όλες τις ηπείρους που έχουν πληγωθεί από αυτές τις σκηνές», αναφέρει σε έκτακτη ανακοίνωσή της η Γαλλική Καθολική Εκκλησία.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου – κατά το γνωστό έργο τέχνης του Λεονάρντο Ντα Βίντσι – από drag queens στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Χιλιάδες είναι τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που καταδικάζουν αυτή την εικόνα.

Μάλιστα, αρκετοί εκπρόσωποι άλλων θρησκειών εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους κάνοντας λόγο ότι ήταν προσβολή για την πίστη των Χριστιανών καθολικών. Χαρακτηριστική όμως είναι η αντίδραση της Γαλλικής Καθολικής Εκκλησίας.

Σε δήλωση που εκδόθηκε τονίζεται ότι παρότι η τελετή προσέφερε υπέροχες στιγμές σε όλον τον κόσμο, ωστόσο, περιλάμβανε και σκηνές χλευασμού της Χριστιανοσύνης για τις οποίες όπως τονίζεται «λυπούμαστε βαθιά».

Παρακολουθώντας την Έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, η ευρωβουλευτής Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, ανιψιά της Μαρίν Λεπέν, εξέφρασε την οργή της για την παρουσίαση.

«Παρακολουθώ την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων με τα παιδιά μου. Είναι δύσκολο να εκτιμήσω τις λίγες επιτυχημένες σκηνές, ανάμεσα στην αποκεφαλισμένη Μαρία-Αντουανέτα, το ζευγάρι που φιλιέται, τις drag queens, τον εξευτελισμό της Δημοκρατικής Φρουράς που αναγκάζεται να χορέψει με την Aya Nakamura και τη γενική ασχήμια των κοστουμιών και της χορογραφίας.

Πρόκειται για μια απελπισμένη προσπάθεια να εξυμνήσει κανείς τις αξίες του αθλητισμού και την ομορφιά της Γαλλίας εν μέσω μιας τόσο χοντροκομμένης προπαγάνδας της Woke κουλτούρας», έγραψε.

Σύμφωνα με τη Le Figaro η Γαλλική Επισκοπική Διάσκεψη καταδικάζει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων κάνοντας λόγο για «χλευασμό του Χριστιανισμού».

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι προσέφερε «υπέροχες στιγμές ομορφιάς, χαράς, πλούσιες σε συγκίνηση και επαινετές από όλους», αλλά περιλάμβανε σκηνές «χλευασμού και κακοποίησης των Χριστιανών», δήλωσε η Γαλλική Επισκοπική Διάσκεψη.

Επίσης στα διάφορα ευτράπελα της τελετής έναρξης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την Τελετή Έναρξης είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν πολύ εντυπωσιακή. Κάποια αισθητικά μπορεί να μην μας άρεσαν πολύ, αλλά η Τελετή Έναρξης στην Αθήνα αποτελεί σημείο αναφοράς. Ήταν ίσως καλύτερα σχεδιασμένο για την τηλεόραση, παρά για τους θεατές που παρευρέθηκαν εκεί».

Σφοδρή κριτική για όσα έγινε μάρτυρας όλος ο πλανήτης κατά την τελετή έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων άσκησε και η ευρωβουλευτής Αφροδίτη Λατινοπούλου.

«Αντί να δούμε το Ολυμπιακό ιδεώδες είδαμε το ιδεώδες των ΛΟΑΤΚΙ. Υπάρχει ακόμα κάποιος που ειλικρινά πιστεύει πως η woke ατζέντα δεν επιβάλλεται;», σχολίασε κατακεραυνώνοντας όλα όσα συνέβησαν αναρωτώμενη επίσης πώς οι γονείς θα εξηγούσαν στα παιδιά τους το εξής: «Μαντράχαλοι ντυμένοι γυναίκες, έχουμε πιάσει πάτο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments