Διεθνή

Το Ιράν προειδοποιεί το Ισραήλ για «απρόβλεπτες συνέπειες» αν επιτεθεί στο Λίβανο,

Το Ιράν προειδοποιεί το Ισραήλ για «απρόβλεπτες συνέπειες» αν επιτεθεί στο Λίβανο,

Πηγή Φωτογραφίας: NBC News

«Οποιαδήποτε δράση του σιωνιστικού καθεστώτος μπορεί να οδηγήσει στην επιδείνωση της αστάθειας, της έλλειψης ασφάλειας και του πολέμου στην περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών - ΟΗΕ και ΕΕ καλούν σε αυτοσυγκράτηση.

Μετά τη χθεσινή πολύνεκρη επίθεση με θύματα 12 παιδιά και νέους στα υψίπεδα του Γκολάν, από ρουκέτα της Χεζμπολάχ σε χωριό Δρούζων, το Ισραήλ εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας σειρά βομβαρδισμών, στοχοποιώντας θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Οι ισραηλινές αρχές κατηγορούν το υποστηριζόμενο από το Ιράν σιιτικό κίνημα του Λιβάνου αλλά η Χεζμπολάχ αρνείται κάθε ανάμειξη.

Το Ιράν προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ κατά οποιασδήποτε «νέας περιπέτειας», όπως την αποκάλεσε, στον Λίβανο

«Οποιαδήποτε δράση (…) του σιωνιστικού καθεστώτος μπορεί να οδηγήσει στην επιδείνωση της αστάθειας, της έλλειψης ασφάλειας και του πολέμου στην περιοχή», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νασέρ Καναανί.

Το Ισραήλ θα φέρει την ευθύνη για τις «απρόβλεπτες συνέπειες και αντιδράσεις σε μια τέτοια ανόητη συμπεριφορά», προειδοποίησε επίσης ο Κανανί.

Καθώς η ένταση στην περιοχή κλιμακώνεται ο ΟΗΕ και η ΕΕ κάλεσαν σε αυτοσυγκράτηση ενώ οι ΗΠΑ τόνισαν για άλλη μία φορά την υποστήριξή τους στο Ισραήλ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments