Nέα της αγοράς

Η εταιρεία που έφτιαξε εργοστάσιο χιλιάδων αυτοκινήτων σε 16 μήνες

Η εταιρεία που έφτιαξε εργοστάσιο χιλιάδων αυτοκινήτων σε 16 μήνες

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Η εταιρεία που έφτιαξε εργοστάσιο χιλιάδων αυτοκινήτων σε 16 μήνες

Η BYD ολοκλήρωσε την κατασκευή του εργοστασίου της στην Ταϊλάνδη σε μόλις 16 μήνες, και η ετήσια δυναμικότητα του είναι 150.000 οχήματα

Παρουσία σύσσωμης της ηγεσίας της χώρας, η BYD εγκαινίασε το νέο της εργοστάσιο στην πόλη Rayong της Ταϊλάνδης, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τις προθέσεις της για παγκόσμια επέκταση. Προς αυτήν την κατεύθυνση μάλιστα το ορόσημο αυτό συνδυάστηκε με ένα ακόμη, καθώς η κινεζική φίρμα γιόρτασε τα 8.000.000 οχήματα με ένα BYD Dolphin η παραγωγή του οποίου ολοκληρώθηκε στην Ταϊλάνδη.

Η BYD ολοκλήρωσε την κατασκευή του εργοστασίου της στην Ταϊλάνδη σε μόλις 16 μήνες, και η ετήσια δυναμικότητα του είναι 150.000 οχήματα. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει διαδικασίες σφράγισης, βαφής, συγκόλλησης, τελικής συναρμολόγησης και παραγωγής εξαρτημάτων αυτοκινήτων. Προβλέπεται να δημιουργήσει 10.000 θέσεις εργασίας.

Ποια εταιρεία έφτιαξε εργοστάσιο χιλιάδων αυτοκινήτων σε 16 μήνες

Στην εκδήλωση, ο κ. Wang Chuanfu πρόεδρος και ιδρυτής της BYD, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και στις δύο κυβερνήσεις, τους πελάτες και τους συνεργάτες της Ταϊλάνδης για την ισχυρή υποστήριξή τους. Τόνισε την επιτυχία της BYD στην αγορά της Ταϊλάνδης, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων για δεκαοκτώ μήνες μέσα στα τελευταία δύο χρόνια.

Επί του παρόντος, ένα στα τρία ηλεκτρικά οχήματα που πωλούνται στην Ταϊλάνδη είναι ένα BYD. Στο μέλλον, η BYD στοχεύει να λανσάρει περισσότερα αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα στην χώρα. Ως παγκόσμιος ηγέτης στα οχήματα νέας ενέργειας, η BYD έχει επεκτείνει σημαντικά την παρουσία της στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια.

Το 2023, πέτυχε αύξηση των εξαγωγών της κατά 337% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 243.000 οχήματα. Κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η BYD πούλησε 1,607 εκατομμύρια οχήματα νέας ενέργειας παγκοσμίως, μια αύξηση 28% σε ετήσια βάση, εξασφαλίζοντας τη θέση της ως η μεγαλύτερη στον κλάδο.

Από αυτά, πάνω από 203.000 εξήχθησαν, παρουσιάζοντας αύξηση 173,8% σε ετήσια βάση. Μέχρι σήμερα, τα νέα ενεργειακά οχήματα της BYD είναι παρόντα σε 88 χώρες και περιοχές παγκοσμίως, με βάσεις παραγωγής επιβατικών αυτοκινήτων να έχουν δημιουργηθεί στην Ταϊλάνδη, τη Βραζιλία, την Ουγγαρία και το Ουζμπεκιστάν.

Από την επίτευξη της κυκλοφορίας του οχήματος νέας ενέργειας που σηματοδότησε το 1.000.000 οχήματα, τον Μάιο του 2021, η BYD έχει φτάσει στο εντυπωσιακό ορόσημο των 8 εκατομμυρίων οχημάτων σε μόλις τρία χρόνια.

Πηγή: topgeargreece.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments