Nέα της αγοράς

«Στροφή» των ταξιδιώτων στα τρένα -Τρεις ευρωπαϊκές διαδρομές που θα σας μείνουν αξέχαστες

«Στροφή» των ταξιδιώτων στα τρένα -Τρεις ευρωπαϊκές διαδρομές που θα σας μείνουν αξέχαστες

Πηγή Φωτογραφίας: businesstraveller.com/

Δεν είναι μόνο μια πολύ πιο γραφική εμπειρία, αλλά τα τρένα μπορούν κυριολεκτικά να είναι ξενοδοχεία με ρόδες.

Τα ταξίδια με τρένο είναι και πάλι στη μόδα στην Ευρώπη, καθώς πολλές νέες σιδηροδρομικές διαδρομές ξεκινούν ταυτόχρονα και η ζήτηση για τον σιδηρόδρομο έχει αυξηθεί σημαντικά.

Φαίνεται ότι οι ταξιδιώτες έχουν βαρεθεί τα αεροδρόμια γενικότερα. Από τον αγχωτικό έλεγχο ασφαλείας, μέχρι τη μεγάλη αναμονή στην ουρά, ακόμα και τους εξαιρετικά αυστηρούς κανόνες για τις αποσκευές που επιβάλλουν οι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους, δεν είναι περίεργο που συρρέουν στον πλησιέστερο σιδηροδρομικό σταθμό αντ’ αυτού.

Δεν είναι μόνο μια πολύ πιο γραφική εμπειρία, αλλά τα τρένα μπορούν κυριολεκτικά να είναι ξενοδοχεία με ρόδες.

Αν έχετε βαρεθεί και εσείς το χάος των αεροδρομίων και δεν βιάζεστε να πάτε οπουδήποτε στις διακοπές σας, θα ενθουσιαστείτε όταν μάθετε ότι υπάρχουν 3 νέα Nightjet sleepers που ξεκινούν στη Γηραιά Ήπειρο αυτό το φθινόπωρο – και θα συνδέουν 6 εντελώς μοναδικούς προορισμούς, σημειώνει το Travel Off Path

Νέα τρένα που ξεκινούν μεταξύ Αυστρίας, Γερμανίας και Ιταλίας Στην τελευταία επέκταση της υπηρεσίας Nightjet, η αυστριακή εταιρεία ÖBB θα ξεκινήσει τη λειτουργία της μεταξύ έξι πόλεων στην Αυστρία, τη Γερμανία και την Ιταλία από τις 10 Σεπτεμβρίου 2024.

Το Nightjet είναι η νυχτερινή υπηρεσία της ÖBB, με κάθε αμαξοστοιχία να έχει μήκος επτά βαγονιών, συμπεριλαμβανομένων δύο βαγονιών με κρεβάτι και ιδιωτικές καμπίνες, τριών βαγονιών με κουκέτες, εξοπλισμένων με 28 διαμερίσματα, ενός βαγονιού πολλαπλών χρήσεων με καθίσματα και προσβάσιμο κρεβάτι, καθώς και ενός βαγονιού μόνο με καθίσματα.

Ταξιδεύοντας με το Nightjet, τα εισιτήρια για μια κανονική θέση ξεκινούν από μόλις 29,90 ευρώ ή περίπου 33 δολάρια ΗΠΑ με βάση την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία. Mία κουκέτα ή μια θέση σε κοινόχρηστη καμπίνα με κρεβάτι κοστίζει περίπου 85 δολάρια, ενώ οι ιδιωτικές καμπίνες μπορεί να φτάσουν τα 192 δολάρια σε ορισμένες διαδρομές.

Ο κατάλογος των παροχών στην τελευταία κατηγορία είναι αρκετά εκτενής, με τους επισκέπτες να απολαμβάνουν τόσο καθιστικό όσο και κρεβάτι (με πιο μαλακά στρώματα και μαξιλάρια), ιδιωτικό νιπτήρα, ρυθμιζόμενη θερμοκρασία, πολύχρωμο φωτισμό και πρωινό το επόμενο πρωί.

Για τους επιβάτες της κατηγορίας «comfort plus», οι καμπίνες διαθέτουν ακόμη και καμπίνα ντους.

Σε γενικές γραμμές, οι θέσεις είναι για ταξιδιώτες που καλύπτουν μικρότερες αποστάσεις, οι οποίοι δεν θα ταξιδέψουν σε όλη την έκταση του Nightjet, τα βαγόνια με κουκέτες είναι ιδανικά για οικογένειες και παρέες φίλων, καθώς μπορούν να φιλοξενήσουν έως και τέσσερα άτομα, και οι ιδιωτικές καμπίνες προορίζονται για σόλο ταξιδιώτες ή ζευγάρια που επιθυμούν ιδιωτικότητα.

Οι διαδρομές Μόναχο προς Μπολόνια

Αν επισκέπτεστε το Μόναχο αυτό το φθινόπωρο,μπορείτε τώρα να κάνετε μια μικρή απόδραση το Σαββατοκύριακο στην Ιταλία – πιο συγκεκριμένα, στη ρομαντική Μπολόνια, ένα στολίδι που συχνά παρακάμπτεται από τους επισκέπτες που έρχονται για πρώτη φορά.

Ξεκινώντας από το Hauptbahnhof (τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό) το βράδυ, το Nightjet διασχίζει το κρατίδιο της Βαυαρίας και ολόκληρη την Αυστρία κατά τη διάρκεια της νύχτας πριν φτάσει στην Ιταλία, με συνολική διάρκεια ταξιδιού 10 ώρες και 28 λεπτά.

Αναχώρηση

Αναχώρηση από Μόναχο 8:15 μ.μ. Άφιξη στην Μπολόνια 5:39 π.μ.

Επιστροφή

Αναχώρηση από Μπολόνια 10:54 μ.μ. Άφιξη στο Μόναχο 9:22 π.μ.

Σάλτσμπουργκ προς Φλωρεντία Από τις 10 Σεπτεμβρίου, μπορείτε να κοιμηθείτε στο ÖBB Nightjet στο Σάλτσμπουργκ και να ξυπνήσετε το επόμενο πρωί στη Φλωρεντία, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης και γενέτειρα του πολιτιστικού και πνευματικού κινήματος της Αναγέννησης.

Αναχώρηση

Αναχώρηση από Σάλτσμπουργκ 10:02 μ.μ. Άφιξη στη Φλωρεντία 6:42 π.μ.

Επιστροφή

Αναχώρηση από Φλωρεντία 9:48 μ.μ. Άφιξη στο Σάλτσμπουργκ 6:49 π.μ.

Βιέννη προς Ρώμη Αν πηγαίνετε μέχρι τη Βιέννη για την κουλτούρα και τον καφέ, μπορείτε κάλλιστα να προσθέσετε ένα μικρό ταξίδι σε μια άλλη πρωτεύουσα που έχει αναπτύξει μια σταθερή φήμη αποκλειστικά και μόνο για αυτά ακριβώς τα δύο πράγματα – φυσικά, μιλάμε για τη Ρώμη, η οποία συνδέεται πλέον με την Αυστρία μέσω του Nightjet.

Αναχώρηση

Αναχώρηση από τη Βιέννη 7:18 μ.μ. Άφιξη στη Ρώμη 11:05 π.μ.

Επιστροφή

Αναχώρηση από Ρώμη 5:40 μ.μ. Άφιξη στη Βιέννη 9:04 π.μ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments