Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Οι τακτικές των υποψηφίων αρχηγών

ΠΑΣΟΚ: Οι τακτικές των υποψηφίων αρχηγών

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Πού επικεντρώνουν την κριτική στους αντιπάλους τους οι διεκδικητές της ηγεσίας.

Τη στρατηγική τους έναντι των αντιπάλων στην κούρσα για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ διαμορφώνουν οι υποψήφιοι, επικεντρώνοντας στα σημεία εκείνα που θεωρούν ότι οι υπόλοιποι διεκδικητές υστερούν.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αντιμετωπίζει σοβαρή κριτική για το εκλογικό αποτέλεσμα στις πρόσφατες ευρωεκλογές, καθώς και για την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να αξιοποιήσει τη συγκυρία και να κερδίσει τη δεύτερη θέση. Αυτό οφείλεται στη στρατηγική που ακολούθησε η κομματική ηγεσία, σύμφωνα με τον Ανδρουλάκη.

Ο Χάρης Δούκας έχει δεχθεί κριτική για την ανακοίνωσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν έχει ακόμη αποδείξει την αποτελεσματικότητά του στον Δήμο Αθηναίων.

Ο κ. Δούκας δέχθηκε κριτική όταν δήλωσε ότι, αν εκλεγεί, θα συνδυάσει τον ρόλο του δημάρχου με αυτόν του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με τους αντιπάλους του να αμφισβητούν την επιτυχία αυτού του συνδυασμού θέσεων.

Οι κριτικές αυτές αφορούσαν επίσης τις χαμηλές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ στο λεκανοπέδιο, ενώ ο ίδιος και άλλοι βουλευτές του κόμματος υποστήριξαν ότι η δύναμη του ΠΑΣΟΚ αυξήθηκε στην Αττική και ότι η παρουσία της ηγεσίας είναι σημαντική για τους ψηφοφόρους στο λεκανοπέδιο και τα μεγάλα αστικά κέντρα. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να κατευθύνουν την κριτική προς τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ανακοίνωσε τελευταία την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δέχθηκε τα πυρά των συνυποψηφίων για την αποστασιοποίησή της τα τελευταία αρκετά χρόνια από το κόμμα και την προσπάθεια που έγινε να κρατηθεί ζωντανό και σταδιακά να ανακάμψει.

Την ίδια στιγμή, η Μιλένα Αποστολάκη είναι η πρώτη από τους υποψηφίους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που εγκαταλείπει την προεκλογική διαδικασία. «Αποφάσισα να μην είμαι υποψήφια», ανακοίνωσε σχετικά.  Σε συνομιλητές ανέφερε ότι έλαβε την απόφασή της γιατί σταδιακά διαμορφώνεται ένα ακραία ανταγωνιστικό περιβάλλον και δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτό. Στόχος της υποψηφιότητάς της ήταν «να πολιτικοποιήσουμε τη διαδικασία εκλογής» και ότι στην πορεία διαπίστωσε ότι κυριαρχούν προσωπικές συγκρούσεις, που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη συνοχή της παράταξης. Δήλωσε ότι θα σταθεί απέναντι σε μια τέτοια εξέλιξη. «Θέλω να είμαι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης», ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments