Πολιτική

Πότε πέφτουν οι τίτλοι τέλους ΣΥΡΙΖΑ – Πολάκη

Πότε πέφτουν οι τίτλοι τέλους ΣΥΡΙΖΑ – Πολάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [363259] ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

"Αγκάθι" διαρκείας ο Πολάκης για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αρκετή για την εσωκομματική αντιπολίτευση των «οκτώ» (Αλέκος Φλαμπουράρης, Όλγα Γεροβασίλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Ζαχαριάδης, Ζωή Καρκούλια, Ελένη Συμεωνίδου), οι οποίοι μέσω παρεμβάσεων και κειμένων στην Πολιτική Γραμματεία έχουν ασκήσει σκληρή κριτική στις επιλογές του προέδρου.

Οι αναταράξεις δεν φαίνεται να θα εξαλειφθούν σύντομα, καθώς μετά την απαράδεκτη φραστική επίθεση του βουλευτή από τα Χανιά στη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη, τα μέλη του οργάνου ζητούν την απομάκρυνσή του από το κόμμα. Αν δεν ακολουθηθεί άμεσα από την απομάκρυνσή του από τα ηγετικά όργανα και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, θα μας κάνει αναξιόπιστους στην κοινή γνώμη.

Ο πρόεδρος πρέπει να λάβει δύσκολες αποφάσεις και να αποφασίσει, αναφέρουν. Οι «οκτώ» επιθυμούν το Πειθαρχικό να εμπλακεί για όλα όσα καταγγέλλει κατά της Αθηνάς Λινού περί σχεδίου εξόντωσής του. Στο περιστύλιο ο Χανιώτης βουλευτής επέμεινε δηλώνοντας: «Πολύ υποκριτικό και ψεύτικο το κλάμα. Κλάμα κατά παραγγελία, μετά από δύο ομιλητές, αφού έχω φύγει εγώ από την αίθουσα και έχει περάσει ώρα… Και μετά τους έπιασε ευαισθησία; Εντάξει, αυτό είναι στήσιμο».

Τι προκάλεσε την αντίδραση των εν λόγω στελεχών; Το βήμα πίσω που φαίνεται ότι έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωσή του στην κοινοβουλευτική ομάδα λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν δεν υπήρχαν κάμερες. Αναφέρεται ότι είπε: “Αισθάνομαι άσχημα για την απόφαση που έπρεπε να πάρω. Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση γιατί πραγματικά τον αγαπώ και έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο υπουργείο Υγείας και στα νοσοκομεία της χώρας.” Ο Παύλος Πολάκης απάντησε λέγοντας ότι “δεν αρκούν οι αγάπες” και ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην αποκάλυψη του σκανδάλου για το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, στο οποίο αναφερόταν στην επιτροπή.

Είναι σαφές πως ενδεχόμενη αποπομπή του βουλευτή Χανίων από τα κομματικά όργανα θα έκοβε αυτόματα τον «ομφάλιο λώρο» μαζί του. Δεν είναι τυχαίο ότι μιλώντας στο Zarpa Radio ο Παύλος Πολάκης έβαλε ως χρονικό ορίζοντα τον Οκτώβριο: «Ο λαός είναι αυτός που σε βάζει ή σε βγάζει από τη θέση του βουλευτή και τα μέλη του κόμματος είναι αυτά που σε γράφουν ή σε διαγράφουν από μέλος του κόμματος. Εγώ συνεχίζω να δρω όπως δρω και η λύση θα δοθεί στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ».

Το χειρότερο σενάριο για την Κουμουνδούρου θα ήταν αν ο Παύλος Πολάκης αποφάσιζε να χωρίσει εντελώς από τον ΣΥΡΙΖΑ και να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα για την Κουμουνδούρου, καθώς ο Πολάκης είναι ο μόνος που μπορεί να αποσπάσει σημαντικά ποσοστά ψήφων από αυτήν. Επιπλέον, δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να εμφανιστεί και ο Στέφανος Κασσελάκης ως αντίπαλος της Κουμουνδούρου, ειδικά αν υπάρξει συζήτηση για νέα ηγεσία στο κόμμα και ο ανεξάρτητος βουλευτής αποφασίσει να συμμετάσχει.

Η κυβέρνηση σχολίαζε τα γεγονότα στην αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις του κ. Κασσελάκη για τον Πολάκη αποκαλύπτουν ότι η διαγραφή του από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απλά για το φαίνεσθαι και ότι οι πολιτικοί του κόμματος στηρίζουν αλληλεγγύη μέσα σε κλίμα κομματικής αποσύνθεσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments