EDITOR'S PICK

Γιατί τα κουνούπια τσιμπούν μερικούς ανθρώπους πιο συχνά σε σχέση με άλλους -Οι 3 λόγοι, νοσοκόμα εξηγεί

Γιατί τα κουνούπια τσιμπούν μερικούς ανθρώπους πιο συχνά σε σχέση με άλλους -Οι 3 λόγοι, νοσοκόμα εξηγεί

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay.com

Οι λόγοι που τα κουνούπια έλκονται από συγκεκριμένους ανθρώπους

Μια νοσοκόμα αποκάλυψε τρεις πιθανούς λόγους για τους οποίους ορισμένοι άνθρωποι έλκουν τα κουνούπια περισσότερο σε σχέση με άλλους.

Η Miki Rai εξήγησε ότι πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο – συμπεριλαμβανομένου του τύπου αίματος, του χρώματος των ρούχων και της ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα που εκπνέετε.

Τα όσα είπε προκάλεσαν έκπληξη σε χιλιάδες ανθρώπους που δέχονται συχνά επίθεση από τα ενοχλητικά έντομα τους θερμότερους μήνες.

Οι λόγοι που τα κουνούπια έλκονται από συγκεκριμένους ανθρώπους

Σε βίντεο στο Instagram που πλέον έχει γίνει viral, η νοσοκόμα από τις ΗΠΑ, εξήγησε αρχικά ότι τα κουνούπια τείνουν να προτιμούν την ομάδα αίματος Ο σε σύγκριση με άλλους τύπους – όπως η Α ή η Β. Επίσης, έλκονται από τις υψηλότερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα. «Έτσι υποτίθεται ότι μας βρίσκουν συνήθως τα κουνούπια», είπε η Miki. «Όσο μεγαλύτερος είσαι, τόσο περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα απελευθερώνεις, θέτοντας σε κίνδυνο. Επίσης, εκπνέετε περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα μετά από μια προπόνηση [ή] όταν είστε έγκυος, επομένως μπορεί να είστε επιρρεπείς σε τσιμπήματα εντόμων».

Τέλος, πρόσθεσε ότι το χρώμα των ρούχων μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμα παράγοντα που προσελκύει τα κουνούπια. «Μελέτες δείχνουν ότι τα κουνούπια έλκονται περισσότερο από ρούχα σκούρου χρώματος, ειδικά κόκκινο, πορτοκαλί και μαύρο», είπε. «Οπότε το να φοράς ανοιχτόχρωμα ρούχα μπορεί να βοηθήσει», σημείωσε.

Σύμφωνα με την Healthline, αρκετοί άλλοι παράγοντες παίζουν ρόλο, όπως η οσμή και η θερμοκρασία του σώματος. Έρευνα από το 2002 εξέτασε επίσης τις επιπτώσεις που είχε η κατανάλωση αλκοόλ στην προσέλκυση των κουνουπιών και διαπίστωσε ότι όσοι κατανάλωναν μπύρα ήταν πιο ελκυστικοί για τα έντομα από τους εκείνους που δεν είχαν καταναλώσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments