Ελλάδα

Ιερώνυμος για τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων: ”Όλα αυτά είναι άξια απόλυτης περιφρόνησης”

Ιερώνυμος για τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων: ”Όλα αυτά είναι άξια απόλυτης περιφρόνησης”

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

''Όλα αυτά είναι άξια απόλυτης περιφρόνησης' ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ερωτηθείς για το θέμα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

«Όλα αυτά είναι άξια απόλυτης περιφρόνησης» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ερωτηθείς για το θέμα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Υπενθυμίζεται ότι αντιδράσεις υπήρξαν και από τη γαλλική Καθολική Εκκλησία, η οποία σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «χλευασμό του χριστιανισμού», εκφράζοντας τη βαθιά της λύπη.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Ενόψει των αγώνων του Παρισιού το έργο ”Ιερά Παιχνίδια” έχει κινητοποίησει για σχεδόν τρία χρόνια πολλούς Καθολικούς που συγκεντρώθηκαν για να μοιραστούν τον αθλητικό ενθουσιασμό γύρω από τους αγώνες του Παρισιού, ένα υπέροχο γεγονός που διοργανώνει η χώρα μας.

Την περασμένη εβδομάδα, με χαρά διοργανώσαμε και την εναρκτήρια λετιουργία της Ολυμπιακής εκεχειρίας παρουσία πολλών θρησκευτικών, πολιτικών και αθλητικών προσωπικοτήτων.

Πιστεύουμε ότι οι αξίες και οι αρχές που εκφράζονται και διαδίδονται από τον αθλητισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες συμβάλλουν σε αυτή την ανάγκη για ενότητα και αδελφότητα που τόσο πολύ χρειάζεται ο κόσμος μας, με σεβασμό στις πεποιθήσεις όλων, γύρω από τον αθλητισμό που μας ενώνει και παράγει την ειρήνη στα έθνη και τις καρδιές τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments