Ελλάδα

Καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια: Οι φλόγες πέρασαν την εθνική οδό

Καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια: Οι φλόγες πέρασαν την εθνική οδό

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ (Eviathema.gr / EUROKINISSI)

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/7)

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/7) ανάμεσα σε δύο χωριά στην Εύβοια. Διεκόπη η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λεπούρων-Καρύστου από το ύψος Κριεζών έως τα Κόσκινα καθώς και στην επαρχιακή οδό Πετριών-Αγίων Αποστόλων, ενώ το 112 ήχησε δύο φορές.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ανάμεσα στα χωριά Πετριές, Κριεζά και Κόσκινα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, ξέφυγε από τη δασική έκταση και πλέον βρίσκεται κοντά σε οικισμού απειλώντας τα πρώτα σπίτια. Ήδη από το 112 ήχησαν νέα μηνύματα εκκένωσης χωριών με τους κατοίκους να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Την ίδια ώρα στάλθηκε δεύτερο μήνυμα από το 112 στους κάτοικοι της νότιας Ευβοίας και ειδικότερα των Κριεζών, αλλά και των Πετριών, το οποίο αναφέρει αν βρίσκεστε στα Κριεζά απομακρυνθείτε προς τα Λέπουρα και Βέλος και αν βρίσκεστε στα Κόσκινα απομακρυνθείτε προς τους Ζάρακες και τα Μεσοχώρια.

Όπως μεταδίδει το evima.gr την τελευταία ώρα, κάτοικοι από τις γύρω περιοχές και κυρίως από τον Δύστο, δίνουν μάχη για να μπορέσουν να ανακόψουν τη φωτιά πριν αυτή μπει μέσα στον κάμπο. Με τα τρακτέρ, τις υδροφόρες και κάθε είδους μηχανήματα, επιχειρούν να δημιουργήσουν ζώνες που δεν θα επιτρέψουν στη φωτιά επεκταθεί, αφού δυστυχώς έχει ήδη μπει στον κάμπο του Δύστου, καθώς σε μια τέτοια εξέλιξη το έργο της κατάσβεσης θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο.

Δυνάμεις από τη Χαλκίδα και την Αθήνα, σπεύδουν προς βοήθεια. Μάλιστα, οι δυνάμεις της πρωτεύουσας αναχωρούν ακτοπλοϊκά από την Αγία Μαρίνα για Στύρα προκειμένου να μην χαθεί χρόνος.

Συγκεκριμένα, μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Αγία Μαρίνα, 53 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments