Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Δύσκολη νύχτα, μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο – Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Δύσκολη νύχτα, μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο – Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ/EUROKINISSI)//Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Δύσκολη νύχτα, μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο - Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης στην Εύβοια μεταβαίνει ο υπουργός Πολιτικής προστασίας , Βασίλης Κικίλιας, ώστε να συνοντίσει τις ενέργειες.

Ιδιαίτερα δύσκολη νύχτα έχουν μπροστά τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πετριές του δήμου Κύμης Αλιβερίου, στην Εύβοια, όπου έχει δοθεί εντολή για εκκένωση σε τρία χωρία.

Μάλιστα, το βράδυ της Δευτέρας εκδόθηκε και νέο 112 για την περιοχή Κόσκινα, με το οποίο καλούνται οι κάτοικοι της περιοχής να εκκενώσουν προς Ζάρακες μέσω της επαρχιακής οδού Καρύστου.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα, ένας πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης που επιχειρούσε στην πυρκαγιά τραυματίστηκε ελαφρά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική έπαθε ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, ο Βασίλης Κιλίλιας πήγε το βράδυ της Δευτέρας (29/7/24), στην Εύβοια, ώστε να συνοντίσει τις ενέργειες.

Σύμφωνα, πάντως, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος το κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται εσωτερικά του τριγώνου που σχηματίζουν οι οικισμοί Πετριές, Κριεζά και Αλώνια.

«Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, δίνουν πραγματική μάχη για τον περιορισμό της πυρκαγιάς στην Εύβοια. Βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και οι συνθήκες το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα είναι δυσκολότερες. Μεγάλη προσοχή από όλους μας. Για οτιδήποτε νεότερο θα ακολουθήσει επόμενη ενημέρωση» τόνισε ο Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Τα μποφόρ καθοδηγούν τις φλόγες στην Εύβοια

«Οι ριπές των ισχυρών ανέμων καθορίζουν πλέον την πορεία και την ένταση της φωτιάς στην Εύβοια» σημειώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης θεωρώντας πως «είναι πολύ νωρίς ακόμη για την οποιαδήποτε εκτίμηση» σε σχέση με την πορεία της φωτιάς.

Όπως ο ίδιος διαπιστώνει «το ανατολικό μέτωπο δείχνει να είναι περισσότερο επικίνδυνο και εκεί δίνουν όλες οι δυνάμεις την μάχη τους», ενώ όπως σημειώνει «στο άλλο μέτωπο προς το Δύστο το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία σταθερότητα όμως παραμένει απολύτως κρίσιμη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments