Διεθνή

Παλαιστίνιοι στη Γάζα: «Ψηφίζουν» Κάμαλα Χάρις ενάντια στον Τραμπ

Παλαιστίνιοι στη Γάζα: «Ψηφίζουν» Κάμαλα Χάρις ενάντια στον Τραμπ

Πηγή Φωτογραφίας: Vox

Εάν μπορούσαν να επιλέξουν, οι Παλαιστίνιοι της Γάζας θα ήθελαν στην ηγεσία των ΗΠΑ την Κάμαλα Χάρις.

Οι Παλαιστίνιοι της Γάζας θα προτιμούσαν να εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο η Κάμαλα Χάρις κι όχι Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι δημοσιογράφοι του ιστοχώρου Al Monitor από τη Λωρίδα της Γάζας.

Με βάση το εν λόγω ρεπορτάζ, οι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να ελπίζουν -παρά την ευρεία υποστήριξη που έχει λάβει το Ισραήλ από τις Ηνωμένες Πολιτείες- ότι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα εργαστεί για να σταματήσει τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα και σε αυτό το πλαίσιο θα προτιμούσαν «οιονδήποτε (σ.σ. ως νέο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών) εκτός του Τραμπ».

Ειδικότερα, η 59χρονη Κάμαλα Χάρις, που είναι πια το φαβορί για το προεδρικό χρίσμα της παράταξης των Δημοκρατικών, παρουσιάζεται να κερδίζει πόντους στα μάτια των Παλαιστινίων όχι τόσο για αυτά που έχει κάνει ή που έχει πει (βλ. εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός στη Γάζα) αλλά κυρίως επειδή… δεν είναι ο Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι ως πρόεδρος των ΗΠΑ (2016-2020), ο Τραμπ: είχε αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ το 2017, είχε μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ το 2018, είχε «νομιμοποιήσει» τους ισραηλινούς εποικισμούς στη Δυτική Όχθη, είχε βάλει λουκέτο στα γραφεία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) στην Ουάσιγκτον, και είχε περιορίσει την αμερικανική ανθρωπιστική βοήθεια για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες και την Παλαιστινιακή Αρχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments