Διεθνή

Πρόεδρος Ιράν: Επίθεση Ισραήλ σε Λίβανο θα του γυρίσει μπούμερανγκ

Πρόεδρος Ιράν: Επίθεση Ισραήλ σε Λίβανο θα του γυρίσει μπούμερανγκ

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Το σχόλιο του Πεζεσκιάν έγινε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο νεοκλεγείς πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι ενδεχόμενη ισραηλινή επίθεση στο Λίβανο «μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και να έχει σοβαρές συνέπειες για τους ίδιους τους Σιωνιστές», σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Το σχόλιο του Πεζεσκιάν έγινε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις εκλογές στο Ιράν.

Ο Πεζεσκιάν θα ορκιστεί ενώπιον του ιρανικού κοινοβουλίου την Τρίτη, αντικαθιστώντας τον εκλιπόντα πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε συντριβή ελικοπτέρου τον Μάιο.

Ο Μακρόν και ο Πεζεσκιάν συζήτησαν επίσης «διάφορα ζητήματα και θέματα, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων για την άρση των αντι-ιρανικών κυρώσεων, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την τελευταία κατάσταση και τις εξελίξεις στη Γάζα και τον Λίβανο», ανέφερε το Mehr.

Το Ισραήλ έχει ορκιστεί πως η Χεζμπολάχ θα «πληρώσει το τίμημα», καθώς την κατηγόρησε για την επίθεση με ρουκέτες στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν που σκότωσε 12 παιδιά το Σάββατο.

Η Χεζμπολάχ «αρνείται κατηγορηματικά» ότι βρισκόταν πίσω από το χτύπημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments