Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Πολιτική μας δεν είναι οι μετακινήσεις ιατρών, αλλά οι μεταρρυθμίσεις

Άδωνις Γεωργιάδης: Πολιτική μας δεν είναι οι μετακινήσεις ιατρών, αλλά οι μεταρρυθμίσεις

Πηγή Φωτογραφίας: [371075] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Θερμές ευχαριστίες στον ιατρικό σύλλογο Δράμας που βάζει πλάτη στις εφημερίες

«Οι μετακινήσεις ιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο δεν αποτελούν κεντρική επιλογή του υπουργείου Υγείας, αλλά η προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο ειδικά, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλου Ξανθόπουλου με θέμα «Προβληματική και επικίνδυνη η λειτουργία της ΜΕΘ του νοσοκομείου Δράμας», ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «στη ΜΕΘ υπηρετούν σήμερα 2 μόνιμοι ιατροί. Για τη λειτουργία της ΜΕΘ μετακινείται προσωπικό εκ περιτροπής από άλλες ΜΕΘ. Τα τελευταία χρόνια, έχουν προκηρυχθεί πέντε θέσεις, αλλά οι προκηρύξεις έχουν βγει άγονες.

Όμως, με την παροχή ιδιωτικού έργου και με τη διεύρυνση των άγονων περιοχών οι θέσεις στα νοσοκομεία του δημοσίου θα γίνουν περισσότερο ελκυστικές. Η δυνατότητα παροχής ιδιωτικού έργου αυξάνει νόμιμα το εισόδημα των ιατρών και η διεύρυνση της έννοιας της άγονης περιοχής θα οδηγήσει και στη συμπερίληψη του εν λόγω νομού. Και προφανώς, αυτό που θέλουμε δεν είναι η μετακίνηση ιατρών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από τη μια ΜΕΘ στην άλλη. Η πολιτική μας δεν είναι οι μετακινήσεις ιατρών. Πολιτική μας είναι να κάνουμε ελκυστικότερη τη θέση του γιατρού στο εθνικό σύστημα υγείας. Μέχρι λοιπόν να αρχίσουν να αποδίδουν οι μεταρρυθμίσεις, που δρομολογούμε, προβαίνουμε σε μετακινήσεις ιατρών. Και ευχαριστώ τον ιατρικό σύλλογο Δράμας, γιατί έβαλε πλάτη και συμμετέχει στην εθελοντική παροχή εφημεριών στα νοσοκομεία του εθνικού συστήματος υγείας», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments