Πολιτική

Άδωνις: Η Αριστερά δουλεύει για τα συμφέροντα των ιδιωτών γιατρών

Άδωνις: Η Αριστερά δουλεύει για τα συμφέροντα των ιδιωτών γιατρών

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Εμείς είμαστε η λαϊκή παράταξη που νοιάζεται για τη δημόσια υγεία

«Την παράταξή μας τη συνέχει το αρχαίο λατινικό ρητό «η σωτηρία του λαού είναι ο υπέρτατος νόμος», τόνισε, πριν από λίγο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Λαμβάνοντας το λόγο για να τοποθετηθεί για την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η αντιπολίτευση σε σχέση με τη διάταξη που προβλέπει το εθελοντικό εφημεριακό έργο των ιδιωτών γιατρών, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως «δεν υποτιμούμε τους γιατρούς, δεν υποβιβάζουμε τους γιατρούς. Απεναντίας, η κυβέρνησή μας τούς ξεχωρίζει στο κοινωνικό σώμα, τους θεωρεί κάτι πραγματικά σημαντικό και άξιο σεβασμού. Μιλάμε μόνο για σεβασμό από την πλευρά μας έναντι των ιατρών. Θέλω να αναφερθώ στην ένσταση αντισυνταγματικότητας. Το ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ της ένστασης. Αυτό είναι εξόχως υποκριτικό. Οι βουλευτές του ΚΚΕ είναι υποκριτές, γιατί τάσσονται υπέρ μιας ένστασης, η οποία δεν κατοχυρώνει περαιτέρω τα δικαιώματα του λαού στο δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά τα δικαιώματα των ιδιωτών ιατρών! Οι βουλευτές του ΚΚΕ δηλώνουν κομμουνιστές, είναι υπέρ της δημόσιας υγείας και την ίδια στιγμή, κόπτονται για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των ιδιωτών γιατρών!

Ευρύτερα, βλέπουμε την υποκριτική στάση της Αριστεράς στο κοινοβούλιο. Αυτό που υποστηρίζουν τα κόμματα της Αριστεράς είναι να στηριχθεί η ένσταση αντισυνταγματικότητας, η οποία έχει να κάνει με την προστασία των ιδιωτών γιατρών. Η αριστερά λέει «δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνει ο ασθενής που θα βρεθεί χωρίς τον κατάλληλο γιατρό σε νοσοκομείο, αλλά να προστατευθεί η γιατρός». Αυτό λέει ουσιαστικά η Αριστερά. Και μετά, υποστηρίζει πως αγωνίζεται για τα λαϊκά συμφέροντα!».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος ειδικότερα στο εάν η διάταξη που προωθείται είναι όντως αντισυνταγματική, ο Άδωνις επισήμανε πως «το Σύνταγμα λέει ότι όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα στην υγεία και πως το κράτος πρέπει να βρίσκει τους τρόπους για την απόλαυση αυτού του δικαιώματος από τους πολίτες. Το Σύνταγμα λέει πως εγώ ως υπουργός Υγείας είμαι υποχρεωμένος να εξαντλήσω όλα τα πιθανά περιθώρια, για να εξασφαλίσω σε όλους τους Έλληνες την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Ως προς το εάν η διάταξη σέβεται ή όχι την αρχή αναλογικότητας, η διάταξη πιέζει ακόμη περισσότερο για μόνιμες προσλήψεις, το άρθρο μιλάει «μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα». Κατά συνέπεια, η διάταξη που θέλουμε να θεσπίσουμε σέβεται την αρχή της αναλογικότητας. Η αριστερά λέει πως, αν δεν υπάρχει λύση, ο ασθενής να μην πάει στο γιατρό. Εμείς λέμε ότι, όταν θα έχουν εξαντληθεί όλες οι άλλες περιπτώσεις που η νομοθετική πρωτοβουλία μας προβλέπει, τότε ζητούμε την παρέμβαση του ιδιώτη γιατρού. Κι αυτό γιατί εμείς είμαστε η λαϊκή παράταξη! Εμείς υπερασπιζόμαστε τα λαϊκά συμφέροντα, έναντι όλων υμών που υπερασπίζεστε τα ιδιωτικά συμφέροντα! Το άρθρο προβλέπει έκτακτες συνθήκες, περιορισμένο χρόνο, αρχή της αναλογικότητας και έτσι, δεν εγείρεται κανένα ζήτημα συνταγματικότητας.

Εμάς μας συνέχει ένα αρχαίο λατινικό ρητό, «η σωτηρία του λαού είναι ο υπέρτατος νόμος»!», ολοκλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments