Πολιτική

Άδωνις σε Κωνσταντοπούλου: Πάψτε να ψάχνετε φταίχτες εκεί που δεν υπάρχουν

Άδωνις σε Κωνσταντοπούλου: Πάψτε να ψάχνετε φταίχτες εκεί που δεν υπάρχουν

Πηγή Φωτογραφίας: (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις σε Κωνσταντοπούλου: Πάψτε να ψάχνετε φταίχτες εκεί που δεν υπάρχουν

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τις πυρκαγιές

«Δεν παθαίνει απολύτως τίποτα ούτε το 18 Άνω, ούτε το ΚΕΘΕΑ», είπε προ ολίγου στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Απευθυνόμενος στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως «δεν παθαίνει τίποτα το 18 Άνω. Μάλιστα το θεωρούμε ένα πολύ καλό παράδειγμα. Όσον αφορά την επιτροπή που συζήτησε για το νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι μπορούν να μιλάνε μέχρι δέκα φορείς. Στην περίπτωσή μας, όμως, και με δική μας παραίνεση προς το προεδρείο, μίλησαν 24 φορείς. Μάλιστα, το ζήτησα και εγώ. Άρα, δεν είχαμε καμιά απολύτως διάθεση να αποκλείσουμε κάποιον φορέα.

Όσον αφορά τον Σύλλογο Αποφοίτων του ΚΕΘΕΑ, αυτός ο σύλλογος δεν προσκλήθηκε, αλλά ο σύλλογος των οικογενειών αποφοίτων του ΚΕΘΕΑ διάβασε το υπόμνημα του Συλλόγου Αποφοίτων του ΚΕΘΕΑ. Άρα, ακούστηκε και η φωνή τους στις επιτροπές. Είναι παράλογη η ιδέα ότι θέλουμε να αποκλείσουμε φορείς και συλλόγους, όταν έχουμε καλέσει πάνω από δυο φορές τους προβλεπόμενους φορείς. Άρα, δεν πειράζουμε το ΚΕΘΕΑ και το 18 Άνω».

Στη συνέχεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις κατηγορίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τις πυρκαγιές, λέγοντας πως «είναι γνωστό ότι η χώρα μας δίνει μάχη εναντίον των πυρκαγιών. Είναι γνωστό πως έχουμε μια εκτεταμένη περίοδο καύσωνα σε τόσες ημέρες. Η πυροσβεστική και ο κρατικός μηχανισμός δίνουν συγκλονιστικές μάχες. Αν πιστεύετε, κυρία Κωνσταντοπούλου, ότι ευθύνεται το ΕΚΑΒ ή ευθύνεται το ότι έχουμε εποχικούς και όχι μόνιμους πυροσβέστες, σας πληροφορώ ότι δεν είναι αυτός ο λόγος που έχουμε πυρκαγιές στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα έχουμε πυρκαγιές επειδή αυτές ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες. Και πυρκαγιές δεν έχουμε μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη τη Μεσόγειο (Τουρκία, Ιταλία κλπ). Τώρα που μιλάμε, η μεγαλύτερη πυρκαγιά γίνεται στην Καλιφόρνια και για αυτή την καταστροφή δεν ευθύνεται το ΕΚΑΒ ή το ότι δεν υπάρχουν μόνιμοι αλλά εποχιακοί πυροσβέστες. Γενικά, μην ψάχνετε μονίμως για φταίχτες εκεί όπου δεν υπάρχουν. Η κυβέρνηση και οι δυνάμεις του κράτους από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας δίνουν συγκλονιστική μάχη φέτος. Και πρέπει να τους υποστηρίζουμε, και όχι να τους λιθοβολούμε μέσα στη Βουλή», υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments