Πολιτική

Οι δύο πυλώνες των νέων μέτρων ενόψει ΔΕΘ

Οι δύο πυλώνες των νέων μέτρων ενόψει ΔΕΘ

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΑΝΤΡΕΙ ΠΛΕΝΚΟΒΙΤΣ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Σε προτεραιότητα έχει τεθεί η εξεύρεση πόρων για την αύξηση των κοινωνικών επιδομάτων.

Με την ανακοίνωση των ονομάτων των νέων γενικών γραμματέων στα υπουργεία κλείνει και αυτός ο κύκλος των αλλαγών με γνώμονα την αύξηση της παραγωγικότητας δεδομένου ότι πρόκειται για νευραλγικά πόστα που στηρίζουν και επιταχύνουν το υπουργικό έργο.

Έτσι, το κυβερνητικό επιτελείο επικεντρώνεται αυτό το διάστημα στην “αρχιτεκτονική” του πακέτου των παρεμβάσεων που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το Σεπτέμβριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το πολιτικό και οικονομικό ορόσημο που αποτελεί το εφαλτήριο για τη νέα χρονιά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θέτει τις πολιτικές προτεραιότητες με ορίζοντα τριετίας με κεντρικό στόχο τη γρήγορη σύγκλιση με τις χώρες της Ευρώπης σε μισθούς, θεσμούς και ατομικές συμπεριφορές. Στην πρώτη γραμμή η προώθηση των μεταρρυθμίσεων για να αλλάξει πίστα η καθημερινότητα των πολιτών, ενώ θέτει και πολιτικό πρόσημο στις παρεμβάσεις εξηγώντας ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα δυναμικό που θέλει να καινοτομεί χωρίς να χάνει την ταυτότητά του αλλά και να διευρύνεται χωρίς να εγκαταλείπει τις αρχές του.

Το οικονομικό επιτελείο έχει ως προτεραιότητα την εύρεση πόρων για την αύξηση των κοινωνικών επιδομάτων και την εξίσωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους. Επιπλέον, αναμένονται νέα μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων, των γυναικών και των μακροχρόνια άνεργων. Στη ΔΕΘ αναμένεται ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει την αύξηση του επιδόματος παιδιού και την επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε συμβασιούχες εργαζόμενες και στον εκπαιδευτικό κλάδο.

Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έχει μεγάλη ευθύνη στην επίλυση του στεγαστικού προβλήματος, το οποίο εξαρτάται από την υποστήριξη των νέων οικογενειών. Η κυβέρνηση επικεντρώνεται σε αυτό το κοινωνικό πρόβλημα και προωθεί λύσεις που θα τεθούν σε εφαρμογή από το Φθινόπωρο. Συγκεκριμένα, υπό εξέταση βρίσκονται τέσσερα προγράμματα: το “Σπίτι μου 2”, το “Ανακαινίζω-Νοικιάζω”, το “Κάλυψη” και η “Κοινωνική Αντιπαροχή”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments