Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Διαιρεμένο στα τέσσερα το εσωκομματικό πεδίο

ΣΥΡΙΖΑ: Διαιρεμένο στα τέσσερα το εσωκομματικό πεδίο

Πηγή Φωτογραφίας: [370617] ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΑΥΓΗ" ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

ε 4 στρατόπεδα, «κασσελακικοί», «πολακικοί», «παππικοί» και «τσιπρικοί», τα οποία συγκρούονται μεταξύ τους σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς, έχει χωριστεί το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μισή και όπως όλα δείχνουν, προς ανάκληση διαγραφή Πολάκη, τα απόνερα των προηγούμενων δηλώσεων Κασσελάκη περί μαύρων ταμείων, καθώς και η αποκάλυψη του ανταγωνισμού Κασσελάκη-Φάμελλου μοιάζουν να προοικονομούν μια εκρηκτική συνέχεια για την Κουμουνδούρου, ιδίως πλησιάζοντας προς το Έκτακτο Συνέδριο των αρχών Οκτώβρη.

Το Σάββατο λίγο μετά τα μεσάνυκτα, ο Στέφανος Κασσελάκης αναρτώντας ένα μήνυμα, ανακάλεσε ουσιαστικά τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ζήτημα συμπεριφοράς και όχι πολιτικής. Ταυτόχρονα, επισήμανε την ύπαρξη ενός νέου εσωκομματικού προβλήματος, αναφερόμενος σε άλλα μέλη που πλήττουν το κόμμα πολιτικά για προσωπικούς λόγους.

Παρά ταύτα, η ένταση των αντιδράσεων κατά της απόφασης και οι προτροπές προς τον Παύλο Πολάκη να ιδρύσει το δικό του κόμμα αποκάλυψαν ότι οι φανατικοί υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον ενωμένοι, ενώ πολλοί στη βάση του κόμματος φαίνεται να αντιμετωπίζουν διχασμό ως προς τη νέα διαχωριστική γραμμή που έχει διαμορφωθεί.

Επιπλέον, η πρόταση του Πολάκη προς τον επικεφαλής της Κουμουνδούρου ότι “δεν αρκούν οι αγάπες” φαίνεται να αποτελεί ένα ένδειγμα δύναμης και προειδοποίηση προς τον πρώην υφυπουργό Υγείας, παρά την αρχική διαγραφή και την έπειτα έμμεση ανάκλησή της.

Από τη μία πλευρά, η έμμεση αλλά σαφής ανάκληση της απόφασης υπονομεύει το ηγετικό προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη και αποκαλύπτει όσους υποστήριξαν στα social media την αρχική κίνηση του προέδρου. Από την άλλη, οι δύο άντρες είχαν ξανασυγκρουστεί στο παρελθόν λόγω της στάσης του κόμματος για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά τα τραύματα στη σχέση τους φαινόταν να έχουν επουλωθεί.

Η αλλαγή στάσης της ηγεσίας έναντι του Παύλου Πολάκη και οι νέες επικρίσεις προς την εσωκομματική αντιπολίτευση των 87 φαίνεται ότι θα εντείνουν την αντιπαράθεση με τον Στέφανο Κασσελάκη. Αν και οι σχέσεις τους είναι ήδη εχθρικές, η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να αποκλείσει τον Πολάκη από τις εκλογικές λίστες του κόμματος αναμένεται να εντείνει ακόμη περισσότερο την ένταση.

Επιπλέον, η αντιπαράθεση μεταξύ του Κασσελάκη και του Φάμελλου σχετικά με το θέμα του Πολάκη εμβαθύνει το ρήγμα μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσφατα, είχε προκύψει έντονη διαμάχη μεταξύ τους στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, όταν ο Φάμελλος υποστήριζε την αλλαγή ημερομηνίας του Έκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Κασσελάκης αντιτίθετο.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η πολύ υψηλή δημοφιλία του Σωκράτη Φάμελλου στη βάση του κόμματος και η διαφαινόμενη συνεννόηση που έχει με τον Νίκο Παππά έχει θορυβήσει τον Στέφανο Κασσελάκη. Επιπλέον, σε αναρτήσεις Κασσελακικών της βάσης του κόμματος, έχει αρχίσει να εκδηλώνεται επιθετικότητα και προς των Σωκράτη Φάμελλο, ενώ μέχρι τώρα βρίσκονταν στο απυρόβλητο.

Το τελευταίο στρατόπεδο, Φάμελλου-Παππά, φαίνεται να βρίσκεται σε σύγκρουση με τον στρατόπεδο των 87 και ειδικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τσίπρα κατηγορεί τον Νίκο Παππά για “αναξιοπρεπή” στάση, επειδή δεν τον υπερασπίστηκε επαρκώς σχετικά με τις κατηγορίες που αναφέρονται στο πρόσφατο παρελθόν.

Επιπλέον, ο Τσίπρα δεν έχει συγχωρήσει στον Παππά το γεγονός ότι απέσυρε τη στήριξή του από το εγχείρημα αλλαγής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του, ο Παππάς απαντά στο περιβάλλον του Τσίπρα με εξίσου σκληρό ύφος, καλώντας τον να προσέχει τις διαρροές και τις “αναξιοπρεπείς στοχεύσεις” του περιβάλλοντός του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments