Πολιτική

ΥΠΕΞ: Παραμένει σε ισχύ σύσταση να αποφεύγονται τα ταξίδια σε Ισραήλ, Λίβανο και Παλαιστινιακά Εδάφη

ΥΠΕΞ: Παραμένει σε ισχύ σύσταση να αποφεύγονται τα ταξίδια σε Ισραήλ, Λίβανο και Παλαιστινιακά Εδάφη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//ΥΠΕΞ: Παραμένει σε ισχύ σύσταση να αποφεύγονται τα ταξίδια σε Ισραήλ, Λίβανο και Παλαιστινιακά Εδάφη

Ενόσω η κατάσταση στη Μέση Ανατολή βρίσκεται στην «κόψη» του ξυραφιού, με τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς να συνεχίζεται, το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σήμερα (29/07) ανακοίνωση

Ενόσω η κατάσταση στη Μέση Ανατολή βρίσκεται στην «κόψη» του ξυραφιού, με τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς να συνεχίζεται, το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σήμερα (29/07) ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας πως «παραμένει σε ισχύ η, από τη 15η Οκτωβρίου 2023, σύσταση σχετικά με την αποφυγή, εκτός των απολύτως απαραίτητων, επισκέψεων στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και Ιράν».

Γκολάν: Αντίποινα ετοιμάζει το Ισραήλ, για ανείπωτες συνέπειες προειδοποιεί το Ιράν [vid]

Η ισραηλινή κυβέρνηση διεμήνυσε χθες Κυριακή πως θα «πλήξει σκληρά τον εχθρό», την επομένη βομβαρδισμού ο οποίος σκότωσε τουλάχιστον 12 παιδιά και νέους σε χωριό στο προσαρτημένο υψίπεδο του Γκολάν, που απέδωσε στη λιβανική Χεζμπολάχ, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για ανάφλεξη όλης της περιοχής της Μέσης Ανατολής εν μέσω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ εναντίον των «συνεπειών» που θα είχε ευρείας κλίμακας επίθεση αντιποίνων στον Λίβανο. Κάθε νέα «περιπέτεια» του Ισραήλ θα μπορούσε να «οδηγήσει σε επιδείνωση» του «πολέμου στην περιφέρεια», είπε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ Νάσερ Κανάνι.

Σύμφωνα με τις αρχές του Ισραήλ, το Σάββατο ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο έπληξε γήπεδο ποδοσφαίρου στο χωριό Ματζντάλ Σαμς προκαλώντας τον θάνατο 12 αγοριών και κοριτσιών, ηλικίας μεταξύ δέκα και δεκαέξι ετών, και τραυματίζοντας άλλους περίπου τριάντα ανθρώπους. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως αγόρι ένδεκα ετών αγνοείται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments