TRAVEL ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Υπέροχα νερά, ηλιοβασιλέματα και χαλάρωση στις παραλίες της Αντιπάρου

Υπέροχα νερά, ηλιοβασιλέματα και χαλάρωση στις παραλίες της Αντιπάρου

Πηγή Φωτογραφίας: poloscarsparos.gr

Το μικρό νησί είναι ιδιαίτερα προικισμένο όσον αφορά την ακτογραμμή του

Ένας από τους κύριους λόγους της μεγάλης δημοφιλίας της Αντιπάρου είναι η εντυπωσιακή ακτογραμμή της. Παρά το μικρό της μέγεθος, η Αντίπαρος διαθέτει πολλές παραλίες που καλύπτουν τις ανάγκες διαφορετικών τύπων επισκεπτών. Ορισμένες παραλίες είναι ιδανικές για οικογένειες, ενώ άλλες έχουν πιο «άγριο» χαρακτήρα. Μερικές παραλίες είναι προσβάσιμες με τα πόδια από τον κύριο οικισμό, ενώ άλλες προσεγγίζονται μόνο από τη θάλασσα. Κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι τα καταγάλανα νερά και η χαλαρωτική ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει ολόκληρο το νησί..

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Antiparos Island (@antiparos.gr)

Αν το κολύμπι είναι σημαντικό μέρος των διακοπών σας, η Αντίπαρος είναι η ιδανική επιλογή. Το νησί προσφέρει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε την παραθαλάσσια ομορφιά του χωρίς αυτοκίνητο, καθώς πολλές παραλίες είναι προσβάσιμες με τα πόδια, τη δημοτική συγκοινωνία ή με καραβάκια που οργανώνουν θαλάσσιες εκδρομές.

Σιφνέικο

Η παραλία Σιφνέικο, η οποία απέχει περίπου 500 μέτρα από την πλατεία της Χώρας, είναι εύκολα προσβάσιμη με τα πόδια. Το όνομά της προέρχεται από το νησί της Σίφνου, που διακρίνεται από την ακτή.

Η παραλία ξεχωρίζει για τα κρυστάλλινα νερά της και την ωραία αμμουδιά, αλλά υποφέρει από δυτικούς και βόρειους ανέμους. Η περιοχή είναι εξαιρετική για να απολαύσετε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου, με πέτρινα παγκάκια και κοντινή παιδική χαρά. Το μπαρ “Sunset” είναι ιδανικό για να συνδυάσετε τη θέα του ηλιοβασιλέματος με ένα κοκτέιλ. https://www.instagram.com/p/C42-KbwIRb6/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA== Ψαραλυκές

Δύo παραλίες στη βόρεια πλευρά του νησιού, οι οποίες προσεγγίζονται με αυτοκίνητο αλλά και με τα πόδια καθώς απέχουν 1-1,5 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Η Ψαραλυκή διαθέτει άμμο, ρηχά νερά, ξαπλώστρες και beach bar αλλά και πολλά αρμυρίκια για φυσική σκιά. Όλα αυτά τα στοιχεία την κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλή σε οικογένειες. Λίγο μετά και αφού περάσετε την ενδιάμεση παραλία Φανάρι θε δείτε την Κάτω Ψαραλυκή. Είναι παραλία πιο νεανικής λογικής καθώς εδώ βρίσκεται και ένα ατμοσφαιρικό beach bar. Πολύ σημαντικό και θετικό και για τις δύο παραλίες είναι ότι εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης είναι προστατευμένες από μεγάλα κύματα, όποια και να είναι η κατεύθυνση του ανέμου. Ακόμη, και στη μία και στην άλλη, θα βρείτε άφθονες υποδομές για θαλάσσια σπορ και αθλήματα παραλίας.

Φανερωμένη

Στη νότια πλευρά του νησιού, βρίσκεται αυτή η καταπληκτική παραλία. Η πρόσβαση σε αυτήν δεν είναι η ευκολότερη, καθώς θα φθάσετε εκεί από έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο. Σίγουρα, η όποια ταλαιπωρία αποζημιώνεται, καθώς θα καταλήξετε να κολυμπάτε δίπλα σε ψάρια σε μία θάλασσα με υπέροχο βυθό. Προτείνουμε να έρθετε εδώ αρκετά οργανωμένοι καθώς ξαπλώστρες και ομπρέλες δεν υπάρχουν και να έχετε μαζί σας άφθονο νερό ώστε να μπορέσετε να μείνετε αρκετές ώρες. Τέλος, αν επισκέπτεστε το νησί την high season, καλό θα είναι να έρθετε εδώ νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα μιας και η παραλία δεν είναι πολύ μεγάλη.

Γλυφά

Η παραλία Γλυφά είναι μία παραλία με άμμο στο νότιο τμήμα του νησιού. Βρίσκεται σε απόσταση 3,5 χλμ. από τη Χώρα της Αντιπάρου προσφέροντας μια ήσυχη παραλιακή διαφυγή για ταξιδιώτες που αναζητούν ένα καταφύγιο.

Παραλία Κάμπινγκ

Έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που η Αντίπαρος ήταν κυρίως για εναλλακτικό και νεανικό τουρισμό με χαμηλό μπάτζετ. Όμως, η παραλία του Κάμπινγκ είναι από εκείνα τα σημεία της Αντιπάρου που αυτός ο χαρακτήρας έχει διατηρηθεί. Βρίσκεται δίπλα από το κάμπινγκ (το οποίο είναι από τα παλαιότερα των Κυκλάδων), διαθέτει ρηχά και πεντακάθαρα νερά. Στην παραλία του κάμπινγκ δεν υπάρχουν ξαπλώστρες ή οργανωμένες υποδομές, ούτε ιδιαίτερη φυσική σκιά αλλά υπάρχουν στημένες τέντες καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, κατά κάποιον τρόπο είναι κοινόχρηστες. Απέναντι από την παραλία υπάρχει ένα νησάκι στο οποίο είναι εύκολο να φθάσετε με τα πόδια.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της είναι ότι βρίσκεται λίγα λεπτά με τα πόδια από τη La Luna, τη θρυλική after disco του νησιού, η οποία κλείνει το ξημέρωμα. Δεν είναι λίγοι οι θαμώνες και κατασκηνωτές που επιλέγουν να δουν την ανατολή του ηλίου από τη συγκεκριμένη παραλία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments