Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024- Nathalie Moellhausen: Αγωνίστηκε παρά τους πόνους που προκαλούσε ο καρκίνος

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024- Nathalie Moellhausen: Αγωνίστηκε παρά τους πόνους που προκαλούσε ο καρκίνος

Πηγή Φωτογραφίας: A esgrimista brasileira Nathalie Moellhausen Foto: Gaspar Nobrega/COB

Από το νοσοκομείο στην αρένα και από εκεί ξανά στο χειρουργείο.

Μια ιστορία που αξίζει να ειπωθεί και να την ακούσουμε από τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες είναι αυτή της Ιταλοβραζιλιάνας ξιφομάχου, Nathalie Moellhausen.

Η 38χρονη ξιφομάχος αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στο épée γυναικών εναντίον της καναδής, Ruien Xiao, παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί.

Η αθλήτριας υπέφερε πολύ κατά τη διάρκεια της πρώτης της μονομαχίας στην ξιφασκία. Πρόσφατα ανακάλυψε έναν όγκο στη σπονδυλική της στήλη, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, αλλά ανάρρωσε και αποφάσισε να αγωνιστεί.

Αγωνίστηκε παρά τον πόνο

Η διάγνωσή της με καρκίνο τις τελευταίες ημέρες πριν από τους αγώνες την είχε αναγκάσει να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Το όνειρο συμμετοχής έμοιαζε να απομακρύνεται. Η γεννημένη στο Μιλάνο με βραζιλιάνικη υπηκοότητα αθλήτρια, όμως, πήρε εξιτήριο λίγο νωρίτερα, προκειμένου να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η αδιαθεσία στη διάρκεια του αγώνα

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο, ένιωσε αδιαθεσία ακριβώς την ώρα που αντιμετώπιζε την Ruien Xiao, για τους «32» του eppe γυναικών. Μάλιστα, στην κάμερα που κάλυπτε τηλεοπτικά τον αγώνα φάνηκε ξεκάθαρα πως έτρεμαν τα πόδια της.

Εκείνη τη στιγμή, σταμάτησε αλλά έπειτα από λίγα λεπτά παύσης, επέστρεψε στην πίστα. Αν και δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει τη νίκη (έχασε με σκορ 11-15), η υπεράνθρωπη προσπάθειά της την ανέδειξε νικήτρια στις καρδιές του κόσμου και όσων παλεύουν με την επάρατη νόσο.

Η Nathalie Moellhaousen κατέρρευσε και κλαίγοντας, ζήτησε ιατρική βοήθεια – η οποία ήρθε αμέσως.

Μετά την εμφάνισή της, εισήχθη στο νοσοκομείο και πλέον ακολουθεί θεραπεία. Τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου, υποβάλλεται σε χειρουργείο στη σπονδυλική στήλη. Η διάγνωση είχε γίνει τον προηγούμενο Φεβρουάριο και με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού που την παρακολούθησε, συνέχισε κανονικά την προετοιμασία της.

Η ίδια δεν ήθελε να εγκαταλείψει το όνειρό της για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και παρά τα δάκρυα και τον πόνο, τα έδωσε όλα για να προσπαθήσει να φέρει τη νίκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments