Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καταθέσει καμιά θεσμική μεταρρύθμιση

Άδωνις Γεωργιάδης: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καταθέσει καμιά θεσμική μεταρρύθμιση

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καταθέσει καμιά θεσμική μεταρρύθμιση

Προτείνει αποκλειστικά μέτρα οικονομικού χαρακτήρα

Στην παντελή ένδεια μεταρρυθμίσεων θεσμικής υφής από το ΠΑΣΟΚ επέμεινε ιδιαίτερα απόψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο ειδικά, απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Νικητιάδη, ο υπουργός είπε εισαγωγικά πως «με την ΚΥΑ που προωθούμε η Δράμα γίνεται για πρώτη φορά άγονη περιοχή Α. Η Δράμα δεν ήταν καν άγονη περιοχή. Και στις άγονες περιοχές κατηγορίας Α έχουμε βάλει πολλά επιπλέον χρήματα για τα ελληνικά δεδομένα. Μιλάμε για 3.600 ευρώ επιπλέον και για 7.200 ευρώ στις έξι κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες, που λείπουν»

Στο σημείο αυτό, ο Άδωνις πρόσθεσε: «Περιμένω τις θεσμικές προτάσεις. Οι προτάσεις που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ είναι οικονομικής φύσης. Το ΠΑΣΟΚ σχετίζεται μόνο με οικονομικά κίνητρα. Καμιά πρότασή σας δεν είναι θεσμική μεταρρύθμιση. Η μείωση της φορολογίας είναι οικονομικό μέτρο. Η κοινωνική κατοικία είναι επίσης οικονομικό μέτρο».

«Πλέον», κατέληξε ο υπουργός Υγείας, «όλοι οι δήμοι της χώρας μπορούν να ενοικιάζουν σπίτι για το γιατρό και να το συνυπολογίζουν στις μόνιμες δαπάνες. Και αυτό το κάναμε γιατί η κατοικία είναι ένα βασικό ζήτημα για τον λειτουργό της υγείας. Σπίτια δεν μπορούμε να χτίσουμε, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε για να του λύσουμε το πρόβλημα της κατοικίας. Δίνουμε λοιπόν επιπλέον χρήματα, βρίσκουμε λύσεις για το ζήτημα της στέγης και λυπάμαι, κύριε Νικητιάδη, γιατί δεν συνεννοούμαστε όταν λέτε ότι αυτά δεν είναι κίνητρα, αλλά προσπάθεια υπονόμευσης του ΕΣΥ. Είναι προφανές πως έχετε επικεντρωθεί σε μια παράγραφο. Αλλά αυτή η παράγραφος είναι η τελευταία. Προηγούνται πέντε παράγραφοι για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Και φυσικά δεν καλύπτουμε μόνιμα κενά στους γιατρούς με το εθελοντικό εφεδριακό έργο των ιδιωτών γιατρών. Θα περιμένουμε να λειτουργήσουν οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments