Πολιτική

Βορίδης για παρακολουθήσεις: Με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ διώκονται για πλημμέλημα οι εμπλεκόμενοι

Βορίδης για παρακολουθήσεις: Με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ διώκονται για πλημμέλημα οι εμπλεκόμενοι

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Βορίδης για παρακολουθήσεις: Με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ διώκονται για πλημμέλημα οι εμπλεκόμενοι

Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή με τους κ.κ. Ν. Ανδρουλάκη και Σ. Φάμελλο είχε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης

«Ο προηγούμενος νόμος από αυτόν προ ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, προέβλεπε κακούργημα. Μεσολάβησε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεψε τη πράξη σε πλημμέλημα και τη ξανάκανε κακούργημα. Όμως είναι υποχρεωμένος ο εισαγγελέας να κινήσει τη δίωξη με βάση την αρχή του επιεικέστερου ποινικού νόμου. Αυτοί που φωνασκούν για το ύψος δίωξης, θα πέσουν στα μαλακά αν κριθούν ένοχοι. Παραπέμπονται με τις πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ”, είπε στη Βουλή για την υπόθεση των υποκλοπών ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, που είχε έντονη αντιπαράθεση τόσο με τον Σωκράτη Φάμελλο, όσο και με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Βορίδης: Όλες οι ύβρεις που εκτοξεύσατε ήταν συκοφαντίες, ψέματα και έωλα πράγματα

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα πόθεν έσχες, κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως αντιδρά στις αποφάσεις της δικαιοσύνης επειδή δεν υπηρετούν την πολιτική της εξιστόρηση. “ Τι να κάνουμε, όλοι οι θεσμοί της δημοκρατίας μας κατέληξαν ότι ναι δεν εμπλέκεται η κυβέρνηση στις παράνομες παρακολουθήσεις. Δεν σας αρέσει; το καταλαβαίνω, αφού είχατε πάρει τις αποφάσεις σας από πριν. Και ήρε η μέρα, ναι σήμερα, που η δικαιοσύνη απεφάνθη. Όλες οι ύβρεις που εκτοξεύσατε ήταν συκοφαντίες, ψέματα και έωλα πράγματα δεν στηρίζονται στο νόμο και στα πραγματικά γεγονότα”, είπε χαρακτηριστικά.

Στις αναφορές του υπουργού, απάντησαν τόσο ο Σωκράτης Φάμελλος από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης από το ΠΑΣΟΚ.

“Πόσο σύμπτωση είναι ότι 27-28 τουλάχιστον θεσμικοί παράγοντες της χώρας παρακολουθούνταν παράλληλα από κακόβουλο λογισμικό και από την ΕΥΠ; Αυτό που προκύπτει είναι ότι προσωπικά εμπλέκεται ο κ. Μητοστάκης”, είπε ο κ. Φάμμελος.

Έρχεστε εσείς που εκπροσωπείτε τον πρωθυπουργό και λέτε είναι πλημμέλημα, να περνάει ιδιώτης Predator στον αρχηγό των ΕΔ; έχει πάτο η διακυβέρνηση σας;”, είπε από την πλευρά του ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: “αφού δεν αποτελώ εθνικό κίνδυνο ήμουν λάθος της ιστορίας, οι υπόλοιποι; οι υπουργοί σας; Οσοι παρακολουθήθηκαν τους δώσατε περισσότερη εξουσία τους αναβαθμίσατε”, είπε και πρόσθεσε: “ μήπως τελικά ο κ. Μητσοτάκης φοβάται; είναι ευάλωτος; έχουμε αδύναμο πρωθυπουργό που όσους στοχοποίησε έδωσε ρόλο μεγαλύτερο για να τους κλείσει το στόμα;”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments